Генерални директор кинеске компаније „Хунан голд гроуп“ лично посетио РТБ Бор:

„Одушевљен сам технологијом и коповима, надам се сарадњи“

 

РТБ. – Генерални директор кинеске компаније „Хунан голд гроуп“ Чен Зе Лу (Chen Ze Lv) лично је са својим првим замеником и представником амбасаде посетио данас Рударско-топионичарски басен Бор. Након разговора са менаџментом, представници кинеске компаније за производњу бакра, злата, антимона, олова и других метала, чије је седиште у провинцији Хунан, разгледали су у друштву генералног директора РТБ-а Бор Благоја Спасковског површински коп „Велики Кривељ“, тамошњу флотацију, нову топионицу и фабрику сумпорне киселине. Први човек „Хунан групе за злато“ није крио одушевљење сликом „са терена“, па је, захваливиши се на срдачном пријему домаћина, изјавио:
Технологија и копови које смо данас видели оставили су дубок утисак на нас. Зато се надам да ћемо остварити успешну сарадњу са „Бором“, на обострану корист – рекао је Чен Зе Лу, генерални директор „Хунан групе за злато“.
Истичући стручност саговорника компаније из провинције Хунан, која је десетак пута већа од Србије, генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски захвалио се гостима из Кине за утиске о новој технологији топљења бакра и басенским рудницима.
Драго ми је што је први човек овако велике кинеске компаније са одушевљењем изнео своје импресије о РТБ-у Бор. Међутим, истина је и то да нама недостаје капитал за отварање сопствених рудника и пун капацитет нове топионице. Јер, прерада сопственог концентрата доноси знатно већу зараду од оне коју остварујемо услужном прерадом сировине из увоза – рекао је Спасковски.

Print Friendly, PDF & Email
Share