Конкурс за избор професионалног менаџмента РТБ-а Бор продужен до 1. јула

Јавни позив на снази још месец и по дана

Позив за професионални менаџмент и саветовање у управљању Рударско-топионичарским басеном Бор продужен је за још месец дана – до 1. јула, договорено је на последњој седници Радне групе Владе Републике Србије
РТБ
. – Јавни позив за избор професионалног менаџмента РТБ-а Бор продужен је други пут и биће на снази још месец и по дана – до 1. јула, договорено је на последњој седници Радне групе Владе Републике Србије. До тада важи и позив за консултанте који би требало да припреме и реализују јавни позив за привлачење стратешког инвеститора.
Подсетимо, позив за приватизационог саветника објављен је у „Фајненшл Тајмсу“ крајем прошле године, а консултант који буде одабран на тендеру требало би да предложи једну од пет опција по којима ће стратешки партнер ући у РТБ Бор. Прва подразумева примену мера из Унапред припремљеног плана реорганизације компаније (УППР-а), док друга значи заједничко улагање РТБ Бор Групе кроз јавно-приватно партнерство. Трећа могућност проналажења стратешког партнера за борску компанију јесте приватизација и/или оснивање новог/нових привредних субјеката, а четврта опција подразумева докапитализацију РТБ Бор Групе и/или његових зависних предузећа. Пета опција је комбинација било којег од ових начина.
Премијер и новоизабрани председник Србије Александар Вучић изјавио је више пута да је једино решење продаја РТБ-а Бор Кинезима, а претходних дана о томе је разговарао и са председником Кине.

Print Friendly, PDF & Email
Share