Почетак Актуелно Апсолвентима Техничког факултета у Бору уручени уговори о стручној пракси

Апсолвентима Техничког факултета у Бору уручени уговори о стручној пракси

24 друго читање
0
0
3,165
Апсолвентима Техничког факултета у Бору уручени уговори о стручној пракси

Уговоре са Serbia Zijin Bor Copper потписало 38 студената завршне године

波尔技术学院大四学生签署实习合同
总共38位大学生跟塞尔维亚紫金波尔铜业签合同

Hunag Zhaoyu: Компанија може да обезбеди одличну платформу за развој изврсним стручним кадровима и талентованим студентима из области менаџмента, али је потребно да они, у сарадњи са кинеским менаџментом, кроз обављање свих уобичајених радних задатака, стекну основна искуства и знања. Само они који усвајају и имплементирају дух иновације и непрестано се усавршавају могу постати врхунски кадрови у Компанији
Апсолвентима Техничког факултета у Бору уручени уговори о стручној праксиТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ
. – У амфитеатру Техничког факултета у Бору уприличена је (29. маја) церемонија доделе уговора о стручној пракси у Serbia Zijin Bor Copper. Уговори су потписани са 38 апсолвената и студената завршне године, важе до њиховог дипломирања и подразумевају пет сати рада у Компанији, два сата учења кинеског језика, али и новчану месечну накнаду од 10 хиљада динара. По истеку трајања уговора, стручна комисија ће, на основу процене залагања на послу и часовима кинеског језика током стручне праксе, потписницима уговора понудити запослење.
Апсолвентима Техничког факултета у Бору уручени уговори о стручној праксиУговоре о стручној пракси у Компанији студентима и апсолвентима уручио је ХР у Serbia Zijin Bor Copper Huang Zhaoyu, који је, поред осталог, поручио:
Добар почетак је пола посла. Ова церемонија доделе уговора отвориће врата одличној сарадњи између Компаније и Града, али и између Компаније и Техничког факултета у Бору. Верујем да ће у блиској будућности Компанија, Град и Технички факултет остваривати подједнаке успехе – рекао је он.
Huang Zhaoyu захвалио се градоначелнику Бора Александру Миликићу, али и Техничком факултету у Бору и његовом декану проф. др Нади Штрбац што су, како је рекао, обучили изванредне стручне кадрове. Студентима који су добили уговоре пожелео топлу добродошлицу у Компанију и дао им следећи савет:
Апсолвентима Техничког факултета у Бору уручени уговори о стручној праксиДревни кинески мислилац Laozi је рекао „И горостасни храст је из жира израстао“. Компанија може да обезбеди одличну платформу за развој изврсним стручним кадровима и талентованим студентима из области менаџмента, али је потребно да они, у сарадњи са кинеским менаџментом, кроз обављање свих уобичајених радних задатака, стекну основна искуства и знања. Само они који усвајају и имплементирају дух иновације и непрестано се усавршавају могу постати врхунски кадрови у компанији – казао је ХР у Serbia Zijin Bor Copper.
Апсолвентима Техничког факултета у Бору уручени уговори о стручној праксиДекан Техничког факултета у Бору проф. др Нада Штрбац рекла је да се нада да ће се овај вид сарадње Факултета са Компанијом наставити, а градоначелник Бора Александар Миликић пожелео је свим студентима који су потписали уговоре да се остваре као добри инжењери.
Поред тога што озбиљно инвестира у Бор, компанија Serbia Zijin Bor Copper показала је овим чином да је и друштвено одговорна јер је, у локалној заједници у којој послује, одабрала најбоље младе људе који ће сутра бити носиоци развоја и Zijina, али и града – рекао је градоначелник Бора.
Апсолвентима Техничког факултета у Бору уручени уговори о стручној праксиСтудент рударског инжењерства на Техничком факултету у Бору Милан Миленовић, један од 38-оро потписника уговора о стручној пракси у Компанији, каже да је добио јединствену прилику да кроз праксу усаврши теортеска знања стечена на факултету и због тога је захвалан. – Ово је прилика да покажемо и практично све оно што смо за четири године научили. Наравно, сви се надамо и да ћемо по истеку уговора остати у Компанији, односно да ћемо засновати радни однос у Serbia Zijin Bor Copper.
Апсолвентима Техничког факултета у Бору уручени уговори о стручној праксиТоме се нада и Милица Адамовић која завршава студије на смеру “технолошко инжењерство за заштиту животне средине”. – Уговор који смо данас потписали биће свима нама од великог значаја у будућности, али и осталим студентима који ће уговоре потписивати после нас. Велико хвала компанији Serbia Zijin Bor Copper што нам је изашла у сусрет и омогућила нам све ово – истакла је Милица Адамовић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …