Почетак Актуелно Благоје Спасковски честитао рударима који су спасили лане

Благоје Спасковски честитао рударима који су спасили лане

2 друго читање
4
0
6,367

 Награда за храброст и хуманост

 

РТБ. – Генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски похвалио је Ивана Николића, Ивана Красавчевића, Косту Живковића и Николу Гергића, рударе који су на Сретење спасли младунче срне сигурне смрти у кривељском јаловишту. Благоје Спасковски честитао рударима који су спасили ланеЧеститао им је за храброст, племенитост и наградио их просечном басенском платом (70.000 динара) и тродневним боравком у хотелу „Језеро“ на Борском језеру.
Спасавање срндаћа из живог блата у кривељском јаловишту, односно вест о племенитом гесту борских рудара, јесте прича о којој је протеклог викенда говорила цела Србија, но тај догађај ме није изненадио. Благоје Спасковски честитао рударима који су спасили ланеНије, зато што је рударима својствено да буду храбри и солидарни. Подсетићу да су својевремено управо Борани учествовали у великим акцијама спасавања рудара у Алексинцу и Трепчи. Међутим, то што сте ризиковали своје животе зарад једног нежног бића, младунчета срне, већи је доказ ваше хуманитости. Зато је менаџмент РТБ-а одлучио да вас награди једном просечном платом и тродневним боравком у хотелу „Језеро“ овог викенда. Честитам вам у то име, заслужили сте – казао је први човек Басена Благоје Спасковски.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

4 Коментари

 1. Djem Bond 007

  20. фебруара 2013. у 15:23

  A šta bi direktor rekao da je krenulo naopako, tri radnika, tri ljutska života za jednu životinju, verovatno to pise u zakonu o radu, jadne nam repubklike Srbije.

 2. sportista

  20. фебруара 2013. у 18:18

  Djeme Bondu, prvo da ti kažem da se piše „ljuDska“, a ne „ljuTska“. Ali, vidim da si ti očigledno nešto mnogo ljut, a pritom, čim ostavljaš ovakav komentar na vest koja je oduševila celu Srbiju, verovatno i ne spadaš u ljude, ne čudi što ne znaš da pišeš. Ne znam baš da li nam je i zemlja jadna, ali znam da ti jesi.

 3. Djem Bond 007

  20. фебруара 2013. у 19:28

  Pravo da ti kažem sportisto da i nije toliko bitno kako se piše, a ti istroši tolike reči na nebitan detalj. Mi VLASI, ponekad pogrešimo u pisanju pa i u izgovoru, što verovatno po tebi znači da nismo ljudi. Neka je na čast i urednicima ovog sajta što dozvoljavaju uvredljive kmentare !!!

 4. sportista

  21. фебруара 2013. у 07:59

  E, Djeme, Djeme, u tom komentaru na koji sam ti odogovorio se ne vidi da si Vla, ali se vidi da si nepismen. Mozes ti da budes i Eskim, to meni ne smeta, smeta mi tvoja podlost.

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …