Почетак Актуелно Мајданпек Бранислав Томић, директор Рудника бакра Мајданпек, поводом 53 године рада Рудника

Бранислав Томић, директор Рудника бакра Мајданпек, поводом 53 године рада Рудника

2 друго читање
1
0
3,130

Рекордна производња – честитка за празник

 

Дан пре јубиларног 25. јуна из Флотације је изашла 41 тона бакра у концентрату, што је највећа дневна производња у последњих десетак година. – Овогодишњи производни резултати најбољи су показатељ за добар пут и будућност РБМ-а. – Транспортни систем 1 у функцији пре рока, флотацијска нова опрема до краја године
Бранислав Томић, директор Рудника бакра Мајданпек, поводом 53 године рада РудникаРБМ
. – Честитајући 53. годишњицу рада Рудника бакра Мајданпек, директор Бранислав Томић је запосленима пожелео добро здравље, срећу и успех у свим областима живота, као и успешан рад предузећа које доживљавају и заједнички граде као другу кућу.
Бранислав Томић, директор Рудника бакра Мајданпек, поводом 53 године рада РудникаДан када је пре 53 године започео рад обновљени Рудник бакра Мајданпек, почео нам је лепом вешћу да је из Флотације “изашла” 41 тона бакра у концентрату што је, вероватно, највећа дневна производња у последњој деценији. То је још један добар знак и показатељ да је РБМ на добром путу, да овде има будућности и перспективе, посебно ако упоредимо прошлу годину и ову, јер су резултати изузетно добри и на бакру и на племенитим металима. Од марта прошле године и откоп руде стално расте. Од јануара до маја ове године откопано је и прерађено 1,92 милиона тона руде. Остварено је повећање у производњи бакра 64 процента, сребра 88 одсто и злата чак 137 процената. Све то урађено је захваљујући великом ангажовању свих запослених у Руднику бакра Мајданпек и то је добар знак да ће овде бити све боље и боље – рекао је Томић.
Бранислав Томић, директор Рудника бакра Мајданпек, поводом 53 године рада РудникаУпоредо са бољим производним резултатима дужну пажњу поклањате најважнијим задацима у области развоја?
Радимо на Андензитском прсту који је део Јужног ревира и представља будућност рударења у Мајданпеку. Руду сада дајемо са Северног ревира где имамо сигурну производњу док Јужни ревир не “отворимо” онако како треба. То, опет, зависи од завршетка Транспортног система 1, који је наша “жила куцавица” и без које тешко можемо да остваримо планиране задатке. Јер, треба скинути 60 милиона тона јаловине са источног дела Јужног ревира и пребацити до одлагалишта Ујевац. Радови се обављају изузетно добро, па већ сутра очекујемо пуштање појединих транспортера у рад, док ће Бранислав Томић, директор Рудника бакра Мајданпек, поводом 53 године рада РудникаТранспортни систем бити пуштен у року који је предвиђен, а можда и који дан пре. Истовремено, опрема пристиже за флотацију, па се надам да и тај велики посао завршимо до краја године, а онда још повећамо капацитете у преради.
Јавност памти Вашу прву изјаву: “ Рудник бакра Мајданпек и град Мајданпек су, заправо, целина у којој се не зна где престају границе једног, а почиње друго, па тако нема ни развоја једног без другог”. Ваша порука Мајданпечанима и данас је обојена реалним оптимизмом.
Сви знају да је Рудник, заправо – Мајданпек. Ми се трудимо да будемо друштвено одговорни и свим акцијама које спроводимо у граду покушавамо да грађанима олакшамо и улепшамо живот. Предстоји нам тешка борба да дођемо до оне “здраве гране” и до оних резултата и живота које смо имали током златних 80-их или 90-их година. Имамо много проблема, пут је трновит и са много изазова, али када погледамо ове резултате и овакво ангажовање запослених, све указује да смо на добром путу – закључио је директор Рудника бакра Мајданпек Бранислав Томић.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Један коментар

  1. Sofronije

    26. јуна 2014. у 08:52

    Naravno sve je to lepo i jos je bolje sto ce proizvodnja za sest meseci verovatno da se duplira a hoce li i plate da prate taj porast proizvodnje ili ce i dalje da se smanjuju?

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…