Почетак Синдикална страна Данас изабран Одбор повереника Синдиката „РТБ Бор ДОО Независност Бор“

Данас изабран Одбор повереника Синдиката „РТБ Бор ДОО Независност Бор“

2 друго читање
0
0
4,610

Три организације спојене у једну

За главног повереника Одбора изабран Часлав Гаврић, за његовог заменика Нинослав Вукашиновић, а за секретара Драган Јанковић. – Басенски „независни“ сада јединствено окупљају 1.800 чланова

РТБ. – Данас је одржана конститутивна Скупштина Синдиката „Независност РТБ Бор“, а на овој седници изабран је Одбор повереника Синдиката „РТБ Бор ДОО Независност Бор“ који чини 15 чланова. За главног повереника Одбора изабран је Часлав Гаврић, за његовог заменика Нинослав Вукашиновић, а за секретара Драган Јанковић. У некадашњим зависним предузећима формирани су одбори делатности – у РББ-у Одбор за делатност рударства Бор (председник Дејан Дуловић), у ТИР-у Одбор за делатност металургије (Милан Павловић) и у РБМ-у Одбор за делатност рударства Мајданпек (Братица Филиповић). Одбор повереника предложио је Извршном одбору ГС ИЕР „Независност“ да се Драган Јанкуцић изабере за потпредседника ГС ИЕР „Независност“.
Данас изабран Одбор повереника Синдиката "РТБ Бор ДОО Независност Бор"Спојили смо три синдикалне организације у једну и реорганизовали се као што је то учинила и наша фирма. Практично, пратимо оно што је урадило предузеће. Наш синдикат се први реорганизовао у РТБ-у и сада јединствено броји 1.800 чланова. Након обављене регистрације, позваћемо послодавца и поднети захтев за утврђивање репрезентативности у новоформираном привредном друштву РТБ Бор ДОО Бор – истакао је Гаврић.
Изборној Скупштини су присуствовали Зоран Стојиљковић, председник УГС „Независност“, Милорад Пановић, председник ГС Индустрије, енергетике и рударства „Независност“ и Драгица Мишљеновић из Правне службе УГС „Независност“. Иначе, басенски „независни“ су први који су се реорганизовали и у Србији када је реч о привредним друштавима, где је било више синдикалних организација које су се успешно спојиле у једну.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…