Почетак Посете Делегација америчке амбасаде у посети Басену

Делегација америчке амбасаде у посети Басену

2 друго читање
0
0
340

„РТБ значајан за српску привреду“

 

РТБ. – Делегација америчке амбасаде у Београду на челу са представником њеног економског одељења Теодором Фишером посетила је данас Рударско-топионичарски басен Бор. У разговору са генералним директором РТБ-а Благојем Спасковским и његовим сарадницима чуло се да је разлог посете жеља господина Фишера да ближе упозна компанију која је, како је рекао, веома значајна за српску привреду. Теодор Фишер је, наиме, однедавно у одељењу америчке амбасаде задуженом за привредне односе две земље и ово му је једна од првих радних посета некој компанији у Србији.
Како се добија бакар у новој топионици у Бору, где се он продаје и по којој цени, била су само нека од питања на која је Фишер добио одговор на лицу места – на одељењу рафинације где је присуствовао ливењу. Није крио одушевљење призором код ливне машине, па је казао да је импресиониран поступком добијања бакра.
Са одељења рафинације Спасковски је делегацију САД повео у обилазак осталих металуршких погона, а у командној соби нове топионице, где су провели највише времена, разговарало се о актуелном статусу РТБ-а, процедурама везаним за УППР, као и интересовању страних инвеститора за стратешко партнерство са Басеном.

Пре повратка у Београд, представници америчке амбасаде разгледали су хотел „Језеро“ на Борском језеру.
Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Погледајте и

IN MEMORIAM – Владимир Фуфановић (1958-2020)

悼念Vladimir Fufanović (1958-2020) 沉默的战士,敬业的矿工 Ненаметљиви борац и копач доброте Свакога дан…