Почетак Актуелно Др Борис Драговић, шеф тима стручњака консултантске куће „McKinsey“:

Др Борис Драговић, шеф тима стручњака консултантске куће „McKinsey“:

8 друго читање
0
0
3,227

Спремамо два до три стратешка сценарија за РТБ Бор

 

РТБ. – „McKinsey“ је у Србији како би урадио тзв. топ-доwн дијагностику и у целини сагледао трошкове Рударско-топионичарског басена Бор (са посебним освртом на ток новца), могућности за повећање прихода ове компаније, али и све ризике. Та три фактора биће нам подлога да Влади Србије предложимо два до три стратешка сценарија као решење за „Бор“ – ексклузивно за „Колектив“ каже др Борис Драговић, шеф тима стручњака консултантске куће „McKinsey“ која у наредних месец дана треба да успостави финансијску „дијагнозу“ за РТБ Бор.
Др Борис Драговић, шеф тима стручњака консултантске куће „McKinsey“:Драговић додаје да су његове колеге тек десетак дана у Бору и да је још увек рано да чак и прелиминарно говори о потенцијалним решењима за РТБ. Међутим, подвлачи да се „McKinsey“ у процесу дијагностификовања реалне финансијске слике не ослања искључиво на податке „клијента“ који су му доступни, у овом случају у РТБ-у Бор, већ користи и упоредне анализе са најбољом праксом која је овој америчкој консултантској кући доступна кроз њено стогодишње присуство у индустрији.
-За сваки процес, за сваку производну фазу имамо стручњаке и они на терену у Бору већ анализирају стварну ситуацију – каже Драговић.
Тим стручњака консултантске куће „McKinsey“ боравиће у Бору пет недеља и за то време ће, како кажу, сагледати све потенцијале РТБ-а Бор и изводљивост њихове валоризације. Тим је састављен од стручњака из Америке, Русије, Пољске, Хрватске и Србије, а предводи га др Борис Драговић. Он је, подсетимо, као шеф кабинета бившег министра финансија Лазара Крстића, од децембра 2013. до јуна 2014. године био на челу Управног одбора РТБ-а Бор.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …