Почетак Култура Глумци Атељеа 212 у „Клубу Јама“ РТБ-а Бор

Глумци Атељеа 212 у „Клубу Јама“ РТБ-а Бор

4 друго читање
0
0
1,115

 У јаму се улази са страхопоштовањем

 

БОР. – Пред премијеру позоришне представе „Свети Георгије убива аждаху“, 26. септембра у Бору, глумци Атељеа 212 били су гости генералног директора Рударско-топионичарског басена Бор Благоја Спасковског и после пријема посетили су „Клуб Јама“ 400 метара под земљом.
Глумци Атељеа 212 у „Клубу Јама“ РТБ-а БорСарадња Басена Бор и Атељеа 212 почела је после договора глумца Бранимира Брстине, реализатора обнове ове позоришне представе после 27 година од прве премијере, и генералног директора Басена Благоја Спасковског – подсетила је управница Атељеа 212 Ивана Димић. – Зато је и разумљиво што је премијера у Бору доказ да је метропола у душама и срцима, а не у географији. Сарадњу ћемо наставити и то ће бити конкретна уметничка „пруга Београд-Бор“.
Глумци Атељеа 212 у „Клубу Јама“ РТБ-а БорНије важна само плата, много је важније пунити душу добрим позоришним представама, филмовима, добром књигом, културом уопште. Желимо да свет приближимо Бору и, ево, постигли смо најважнији циљ, да премијера култне представе буде у Бору, а не у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу или Суботици – рекао је, поздрављајући ансамбл Атељеа 212, генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски.
После пријема у генералној дирекцији Басена ансамбл из Београда посетио је „Клуб Јама“ Рудника бакра Бор.
Глумци Атељеа 212 у „Клубу Јама“ РТБ-а БорОвде се улази са страхопоштовањем – оценили су глумци одушевљени оним што су за кратко време видели и доживели 400 метара под земљом.
Дан пре посете „Клубу Јама“ РТБ-а Бор ансамбл Атељеа 212 у Сали Центра за културу у Бору одржао је генералну пробу и конференцију за новинаре.
У 21. веку је бесмислено да постоје само центри у којима се дешава култура. И борска публика, као и свака друга, заслужује да у свом граду види најбоље у култури. Договорили смо дугорочну сарадњу јер Бор изазива и заслужује поштовање нас уметника – оценила је, у име свог ансамбла, управница Атељеа 212 Ивана Димић.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Култура

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…