Почетак Корпоративна одговорност Туризам Хотел “Језеро” све боље послује

Хотел “Језеро” све боље послује

4 друго читање
0
0
996

Ускоро и кинеска кухиња

 

Четири месеца (до краја године) у хотелу ће боравити четрдесетак гостију из Кине који имају свог кувара коме помажу борски кувари. – Летња сезона за индивидуалне госте, највише посета током године захваљујући конгресном туризму
Хотел “Језеро” све боље послујеБОРСКО ЈЕЗЕРО
. – Када је пре две године, захваљујући Рударско-топионичарском басену Бор, хотел “Језеро” на Борском језеру реновиран после више од деценије пропадања и поново отворен за туристе – вратили су се и стари гости на Борско језеро и у овај крај источне Србије. Оно што привлачи и старе и нове госте јесте уживање у природи, миру и тишини који окружују хотел са четири звездице и садржаји које он нуди.
Хотел “Језеро” све боље послујеТоком летње сезоне, када нема конгресног туризма, у хотелу бораве индивидуални гости највише из Београда и Војводине, али и из Бугарске и Румуније. У сарадњи са туристичком агенцијом “Робинзон” сваког месеца долази група гостију из Немачке. Они у хотелу бораве по три дана у оквиру викиншке туре “Путевима римских императора”.
Хотел “Језеро” има модерно опремљену банкет салу за организовање семинара, саветовања и тим-билдинга. Највише посета је управо на основу организовања семинара: прошле године било је 64 употребе банкет сале.

Модеран хотелски комплекс
Хотел “Језеро” налази се на самој обали Борског језера. Има четири звездице и власништво је Рударско-топионичарског басена Бор. После више од деценије пропадања, реновиран је 2012. године и отворен за туристе као модеран хотелски комплекс који се простире на више од 14.000 квадратних метара. У овом хотелу доручак кошта 300, а ручак и вечера по 550 динара по особи. Цена трокреветне собе је 3.900 динара за ноћ (урачунато коришћење велнес програма и вајерлес интернета), цена породичне собе је 5.900 динара, апартмана 5.500, студио или лукс собе 4.959, односно 12.000 динара за ноћ.
Да посетиоци могу да се опусте и уживају, говоре и подаци да хотел располаже мноштвом забавних садржаја: спа и велнес центар, куглана са баром, фитнес центар, столови за билијар и снукер, слана соба, салон за масажу, теретана, базен са ђакузијем, сауне, сала за сквош, затворена сала за мале спортове (баскет, стони тенис, бадмингтон, пикадо, мини-тенис, одбојка), отворени терени за све спортове, отворени понтонски базени, а ускоро и два тениска терена (са шљаком).
Најдужи боравак организоване групе гостију у хотелу “Језеро”(од пуштања у рад после реновирања) почео је крајем августа и трајаће до краја децембра. Четири месеца овде ће боравити четрдесетак гостију из Кине, који у Бору сарађују са “Месер-Техногасом”. За њих су у хотелу посебно опремљене: ТВ сала са кинеским каналима, кухиња и сала за ручавање. Кинези имају свог кувара коме помажу наши кувари.
Хотел “Језеро” све боље послујеТо је прилика да наши кувари науче да спремају кинеске специјалитете, па ћемо и на нашем менију имати јела кинеске кухиње – каже Милица Миловановић, в. д. управник хотела “Језеро”.
Групу гостију из Кине, после вечере у ресторану, затекли смо за билијарским столом: у холу хотела играли су снукер:
Хотел “Језеро” све боље послујеНисам ни сањао да ћу доћи у Србију јер о њој ништа нисам знао. Када сам сазнао да ћу радити у Бору, преко “интернета” сам се обавестио о овом крају. Није исто видети све ове лепоте на екрану и уживо. Зато ћу свима говорити да посете и доживе Србију као ја – одушевљен је Кинез са билијарским штапом који себе назива “Тајгер”.
Илија Оздановац из Винковаца и Јосип Дубровић из Осијека гости су хотела као учесници 14. Сусрета енигмата Србије:
Хотел “Језеро” све боље послујеОвде смо први пут и одушевљени смо и организацијом нашег Сусрета, и услугом у хотелу, и предивном околином. Сада смо овде “службено”, а идуће године доћи ћемо на летовање са породицом и пријатељима – кажу Оздановац и Дубровић из Хрватске.
У хотелу су задовољни посетом у летњој сезони, поготово у августу, а у септембру наговештавају борбу за сваког госта:
Хотел “Језеро” све боље послујеВременске непогоде и поплаве у мају и јулу негативно су утицале на посету и нашем хотелу, али зато смо у августу, поготово викендом, имали пуне капацитете. И у септембру је све скоро попуњено, а у јесењој сезони борићемо се за сваког госта. У новембру и децембру имамо најављене групне посете, а организоваћемо и дочек Нове године – каже в. д. управник Милица Миловановић и најављује обимне радове не само у хотелском делу Борског језера него и у околини.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Туризам

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…