Почетак Актуелно Мајданпек И у Мајданпеку пригодно обележен Дан рудара Србије

И у Мајданпеку пригодно обележен Дан рудара Србије

5 друго читање
0
0
780

Празнични учинак за десетину изнад планског

Пријем за 11 нових пензионера РБМ-а, турнир у малом фудбалу, изложба „Коп“ Милана Клческа и добро посећен концерт „Тропицо банда“

МАЈДАНПЕК. – Дневним откопом руде који је за више од десет одсто надмашио планске захтеве, мајданпечки рудари обележили су свој празник 6. август, Дан рудара Србије. Тропске врелине нису их омеле да са радилишта Андезитског прста изнедре нове количине руде потребне да се настави ток бакарне реке и покаже да је 365 дана у години најважнији задатак запослених у Руднику бакра Мајданпек – производња. Јер, производња у РБМ- у из месеца у месец наставља да расте, устаљујући се на преко 1.500 тона бакра у концентрату..
За 11-оро доскорашњих радника РБМ-а који су радни статус заменили пензионерским између два празника рудара, приређен је традиционални пријем. Поздравили су их челници предузећа и представници РТБ-а Бор. Бранислав Томић, први човек мајданпечког рудника, захвалио им је што су се одазвали позиву и дошли да заједно прославе празник: – Сваки Дан рудара прослављамо у све бољој производној клими, резултати су све бољи, па тако и ми рудари Мајданпека доприносимо целом РТБ-у Бор. Све наше пензионере поздрављам и желим вам дугу и срећну пензију и пуно здравља, а свима који остају да раде – много посла и добрих резултата.
У организацији Самосталног синдиката РБМ-а у спортској хали одржан је традиционални турнир у малом фудбалу на којем је у конкуренцији осам екипа победила „Смена Б“.
У фоајеу Градске галерије, у присуству великог броја Мајданпечана и њихових гостију, отворена је ИВ самостална изложба фотографија Милана Клческа „Коп“. Изложбу чини низ фотографија којима је испричана прича о дешавањима на површинском копу мајданпечког рудника, од свакодневице, преко увек атрактивног минирања, пристизања нове опреме, до важних и занимљивих посета.
Више стотина Мајданпечана празнично недељно вече провело је у доброј забави на концерту групе „Тропицо банд“ који је организован у центру града као поклон РБМ-а граду поводом Дана рудара.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…