IN MEMORIAM

4 друго читање
2
0
1,358
Нинослав Цветановић

Нинослав Цветановић
(1940 – 2018)

Данас је у Бору, после краће болести, у 78. години преминуо Нинослав Цветановић, дугогодишњи генерални директор РТБ-а Бор.
Нинослав Цветановић рођен је 30. новембра 1940. године у селу Доње Драговље код Гаџиног Хана. По завршетку школовања годину дана радио је у Алексинцу, а од 1966. до 2000. у Рударско-топионичарском басену Бор.
Нинослав ЦветановићНајвећи део свог радног века Цветановић је, као дипломирани економиста, провео обављајући одговорне планске, аналитичке, економске и развојне послове. Годинама се потврђивао на руководећим радним местима, а обављао је и функције заменика и председника бивше басенске Пословне заједнице, чије је седиште било у Београду. Захваљујући изузетној стручности и изванредном познавању економске проблематике у Србији и ондашњој Југославији, био је веома цењен у земљи и иностранству. Те референце биле су довољне да га Раднички савет 27. јуна 1991. године именује за вршиоца дужности генералног директора РТБ-а, а са његовим мандатом почела је и ера пословања РТБ-а као мешовите холдинг компаније. Исте године, 25. децембра, Цветановић је именован за генералног директора РТБ-а Бор.
Нинослав Цветановић је на челу Басена био 10 година, од 1991. до 2000., и то у време санкција Уједињених нација нашој земљи, НАТО-бомбардовања и драстичног пада цене бакра на светској берзи метала.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

2 Коментари

 1. Dragovac

  2. марта 2018. у 20:47

  počivaj u miru, neka ti je laka zemlja

  Одговор

 2. Donje Dragovlje

  7. марта 2018. у 12:57

  Zauvek u mislima, tvoja rodbina i zemljaci

  Одговор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Погледајте и

Ретроспектива: Најчитаније у „Колективу“

Пет текстова прочитано више од 10 хиљада пута Имајући у виду концепт „Колектива“, који иск…