Почетак Актуелно Канадски „Мондоро“ заинтересован за сарадњу са РТБ-ом Бор

Канадски „Мондоро“ заинтересован за сарадњу са РТБ-ом Бор

4 друго читање
0
0
742

Партнерски односи пре свега

 

Председница Управног одбора Теодора Дечев не крије да је „Мондоро“ заинтересован да учествује и на тендеру за РТБ Бор јер, како каже, канадска компанија има искуство са међународним тендерима, а РТБ има потенцијал. – Спасковски: Након потписивања меморандума о поверљивости података улазимо у разговоре са „Мондором“, као и са свим другим компанијама
РТБ
. – Канадска компанија „Мондоро“ заинтересована је за стратешку сарадњу и партнерске односе са РТБ-ом Бор, пре свега на већ познатим лежиштима – „Церово примарно“ и „Јама“ у Бору, као и „Северни ревир“ и „Чока Марин“ у Мајданпеку.
Председница Управног одбора канадске компаније Теодора Дечев не крије и да је „Мондоро“ заинтересован да учествује на тендеру за РТБ јер, како каже, искуство са међународним тендерима имају, а РТБ Бор је компанија „која има потенцијал и уложила је велике напоре да кроз стогодишњу традицију пословање подигне на висок ниво“.
Веома смо заинтересовани за сарадњу и партнерство са борском компанијом. Састанак са менаџментом био је плодоносан, па са задовољством очекујем наставак разговора. „Мондоро“ је присутан у Србији од 2011. године и изузетно ми је задовољство што сам данас овде – изјавила је Дечева након састанка са пословодством РТБ-а Бор.
„Мондоро“ се шест година бави геолошким истраживањима у Србији и у непосредној околини Бора има осам истражних простора. Свих осам „поља“ налази се у тзв. тимочком-магматском комплексу; три су у околини Бора, четири јужно од Бора – према Бољевцу, а једно истражно поље је северно од Мајданпека.
Канадска компанија је у гостима са темом „Улагање у нове руднике, партнерски односи“. Започете су приче, упознали смо се и први сусрет обавезује на потписивање меморандума о поверљивости података. Учинићемо то у кратком року, а иза тога почети разговоре као и са свим другим компанијама – рекао је генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски.
„Мондоро“ је предочио намеру да сарађује са РТБ-ом и министарствима привреде и рударства у Србији, а састанцима је присуствовао канадски амбасадор Филип Пинингтон.
Канадска компанија се геолошким истраживањима бави од 1999. године. Прве истражне радове имала је у Кини, где је победила на тендеру за налазиште злата у североисточном делу те земље. То налазиште је пре преузимања било процењено на милион унци злата, а након тога је, по обављању свих истражних радова, његова вредност повећана на 10 милиона унци „жутог блага“. „Мондоро“ је касније поново продао овај рудник кинеској државној компанији и захваљујући тој „трансакцији“ дошао у Србију и Бугарску.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…