Почетак Актуелно Кинеска и руска понуда за „Бор“ валидне, потврдио Вучић

Кинеска и руска понуда за „Бор“ валидне, потврдио Вучић

1 друго читање
0
0
1,241
Vučić

„У питању су снажни такмаци“

Председник Србије Александар Вучић потврдио је да су две од укупно три понуде пристигле на тендер за приватизацију РТБ-а Бор валидне – кинеска и руска. Додајући да не зна шта је њихов садржај, Вучић је истакао:
У питању су снажни такмаци – Кинези и Руси – и што њихова конкуренција буде снажнија, то ће посао за нас бити бољи. РТБ је апсолутно кључ за исток Србије. Када решимо то питање, имамо сигурност, имамо будућност. Решавање питања РТБ-а Бор допринеће увећавању броја запослених у будућности, омогућиће изградњу нових саобраћајница ка истоку Србије – рекао је (26. августа у Бечу) Александар Вучић.
Председник Србије подсетио је да се ради брза саобраћајница или аутопут до Пожаревца, а затим да се од Пожаревца иде ка тзв. „дунавској магистрали“ – Великом Градишту, Сребрном језеру, Голупцу и Доњем Милановцу. Ради се и пут Петровац – Крепољин – Жагубица.
Остаје да се направи добра веза са Кучевом и онда за исток земље има више наде – додао је Вучић.
Такође, подсетио је на зрењанински пример истакавши да кад дође једна велика кинеска компанија, онда дођу још три друге. – И једни и други су моћни и снажни, верујем да то може да буде од великог интереса. Руси имају добар рудник у Чељабинску, Кинези имају изванредне руднике – казао је председник Србије.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Погледајте и

Serbia Zijin Bor Copper донирала предшколској установи „Бамби“ у Бору доставно возило

Радост даривања 塞尔维亚紫金波尔铜业为小鹿幼儿园捐赠一辆校车 赠人玫瑰,手有余香 Ling Dexi: Деца заслужују посебну пажњу ј…