Почетак Актуелно Код кривељске флотације страдао И.Ш. док је сакупљао старо гвожђе

Код кривељске флотације страдао И.Ш. док је сакупљао старо гвожђе

2 друго читање
0
0
3,014
Код кривељске флотације страдао И.Ш. док је сакупљао старо гвожђе

Ископао рупу да лакше дође до „плена“, а земља га живог затрпала

Код кривељске флотације страдао И.Ш. док је сакупљао старо гвожђеКРИВЕЉСКА ФЛОТАЦИЈА. – Данас у преподневним сатима, у непосредној близини кривељске флотације, погинуо је средовечни мушкарац (И.Ш.) док је са пријатељем Гораном Стојановићем откопавао и сакупљао старе челичне кугле. Несрећног И.Ш. дословце је „прогутала“ земља, док је био у рупи коју је прокопао ради лакшег и бржег доласка до „плена“.
Звао ме је синоћ да пођем са њим да копамо отпадно гвожђе, оно старо и зарђало. Јутрос смо дошли овде јер је он знао за то место. Ја сам копао у доњој рупи, а он мало даље. Одједном сам чуо како се земља обрушава изнад њега. Пришао сам му, био је свестан и тражио је да му помогнем, да му дам руку и пробам да га извучем. Покушао сам, али нисам могао, па сам отрчао да позовем у помоћ раднике и стражаре – каже Горан Стојановић, наводећи да је он први пут на овом месту.
Код кривељске флотације страдао И.Ш. док је сакупљао старо гвожђеСтојановић, који на питање да ли је запослен одговара да „ради нешто приватно“, каже да од овог „посла“ може да се заради 13 динара по килограму отпадног гвожђа и прича отворено, не сматрајући овај чин, који је његовог пријатеља коштао главе – крађом.
Њих двојица су очигледно рано јутрос дошла до кривељске флотације и, по казивању самог Горана Стојановића, притајили се док тим путем не прође стража. Када су радници Инеx-плуса били довољно далеко, они су почели да копају и после 20 минута се то десило – каже Жељко Цолић, регионални руководилац „Инеx-плуса“, предузећа које обезбеђује имовину РТБ-а Бор.
На лице места одмах је изашла полиција и служба хитне помоћи, а надлежни у кривељској флотацији постарали су се да на место несреће врло брзо допреме мали утоваривач, којим је тело несрећног човека откопано. Истрага је у току.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

Јавности представљени најзначајнији еколошки пројекти у Бору и Мајданпеку Иако је посао у …