Почетак Актуелно Компанија наградила раднике који су спречили покушај крађе

Компанија наградила раднике који су спречили покушај крађе

24 друго читање
0
0
2,655

По 10 хиљада динара за храброст и савесност

Serbia Zijin Bor Copper наградила је Радета Спасојевића, Милана Јовановића, Батицу Стошића, Милана Стефановића и Лазара Васиљковића са по 10 хиљада динара, због тога што су „савесно обављали своју дужност и храбро се сукобили са починиоцима кривичног дела“. – Компанија вам изражава најдубље поштовање и велику захвалност за оно што сте учинили, рекао је Qiu Weijun

公司高度评价员工为防盗而付出的努力
为他们的勇气每人赏金一万第纳尔

SERBIA ZIJIN BOR COPPER. – Због тога што су се храбро сукобили са великом групом провалника, који су 27. децембра покушали да из круга Компаније украду секундарну сировину, Serbia Zijin Bor Copper наградила је надзорника Борске флотације Радета Спасојевића и четворицу радника фирме „Inex plus“ – Милана Јовановића, Батицу Стошића, Милана Стефановића и Лазара Васиљковића – са по 10 хиљада динара. Петоро радника добило је награду за показану срчаност и савесност у обављању посла.
Компанија наградила раднике који су спречили покушај крађеТоком крађе која се одиграла у ноћи 27. децембра савесно сте обављали своје дужности и храбро се сукобили са починиоцима кривичног дела. Компанија вам изражава поштовање и захвалност, а у то име, истовремено, додељује награду у вредности 10 хиљада динара – рекао је заменик генералног директора Serbia Zijin Bor Copper Qiu Weijun.
Подсетимо, пре неколико дана, на депонији хладног материјала код погона за неутрализацију вода, у саставу Фабрике сумпорне киселине, радници београдске фирме задужене за обезбеђење имовине Компаније, затекли су групу од 40-ак лица ромске националности која је покушавала да украде секуднарну сировину. Дошло је до физичког обрачуна, у којем су четири радника „Inex plusа“ лакше повређена. Обезбеђењу су се врло брзо придружиле и две полицијске патроле, па се група провалника дала у бег. Бежећи преко старог борског јаловишта налетели су на радника Serbia Zijin Bor Copper Радета Спасојевића, надзорника у Борској флотацији, који је у редовној контроли обилазио циклоне. Задали су му неколико удараца у главу и стомак, због чега је Спасојевић „зарадио“ неколико хематома на глави и напрснуће ребра.
Саша Перишић, руководилац Сектора БЗНР и ЗОП у Serbia Zijin Bor Copper каже да, пошто је у импресивном инвестиционом циклусу, Компанија представља „примамљив залогај“ људима „с друге стране“ закона. – Свесна те чињенице, Компанија ће своју имовину заштитити и физичком преградом (изградиће зид висине два метра), па ће у прекршајном смислу прелажење или рушење такве препреке имати дургачији формално-правни статус, односно такви покушаји биће у категорији кривичног дела. Поред тога, инсталираће најсавременији видео надзор и осветлиће и најзабаченије делове Компаније – казао је Перишић.
Перишић је додао да је Компанија о свему одмах обавестила тужилаштво и рударску инспекцију.
Ствари по овом питању морају имати другачији третман јер се системски овакве ствари морају онемогућити. Јавност и државне службе морају да буду укључене у све то, пошто је проблем веома озбиљан и питање је када ће неко изгубити главу – нагласио је Перишић.
Руководилац Службе обезбежења „Inex plusа“ Жељко Цолић каже да је прошле године било 25 напада на обезбеђење, а ове 17.
У овакве „акције“ иду углавном лица ромске националности и недељно се спречи 50 таквих насртаја на имовину „Zijina“. На годишњем нивоу, то је око 600 лица које обезбеђење приведе – истакао је Цолић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …