Почетак Актуелно Компанија помаже санацију водоводне мреже у Доњој Белој Реци

Компанија помаже санацију водоводне мреже у Доњој Белој Реци

6 друго читање
0
0
840

Фабрика креча коначно добија пијаћу воду

Градска водоводна мрежа стара је више од 50 година и не би могла да поднесе прикључак још једног потрошача, па је Serbia Zijin Copper са 18 милиона динара помогла њену санацију у самом селу, а израђен је и пројекат постављања цевовода од Доње Беле Реке до „Заграђа“. Овај пројекат је у фази техничке контроле и биће реализован када се заврше радови на мрежи у самом селу.
SERBIA ZIJIN COPPER
. – Откад су прве пећи за добијање комадног креча изграђене и потпаљене 1967. године и „Заграђе“ дефинисано као област богата кречњаком, фабрика која је надомак Бора изграђена те године никада није имала пијаћу воду.
Услов за прикључак фабрике креча на водоводну мрежу у Доњој Белој Реци била је санација цевовода који са извора Сурдуп снабдева ово село пијаћом водом. Наиме, градска водоводна мрежа стара је више од 50 година и не би могла да поднесе прикључак још једног потрошача, па је Serbia Zijin Copper са 18 милиона динара помогла њену санацију у самом селу, а израђен је и пројекат постављања цевовода од Доње Беле Реке до „Заграђа“. Овај пројекат је у фази техничке контроле и биће реализован када се заврше радови на мрежи у самом селу. Санација цевовода Сурдуп-Доња Бела Река почела је крајем априла.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Генерални директор похвалио руководиоца Одељења за безбедности у кривељској флотацији

Славици Милосављевић уручена захвалница за професионалан и савестан рад Захваљујући њеном …