Почетак Актуелно Металургија Квар на дуваљци у Фабрици сумпорне киселине саниран за један дан

Квар на дуваљци у Фабрици сумпорне киселине саниран за један дан

2 друго читање
0
0
1,961
Квар на дуваљци у Фабрици сумпорне киселине саниран за један дан

Сачувани вредни агрегати, спречена ланчана хаварија

Да је застој због квара на мотору који покреће дуваљку, снаге 4,2 мегавата, трајао дуже, катализатор би пропао и РТБ Бор би на допремање новог из Америке морао да чека три месеца, каже генерални директор РТБ-а Благоје Спасковски
РТБ
. – Када се удруже знање, искуство и велика пожртвованост, чак и најсложенији задатак може да се обави професионално, квалитетно и веома брзо. На делу су то јуче показали радници РТБ-а, који су у сарадњи са мајсторима ФОД-а за мање од 24 сата ревитализовали дуваљку у Фабрици сумпорне киселине и на тај начин спречили хаварију на катализатору вредном четири милиона долара.
Да је застој због квара на мотору који покреће дуваљку, снаге 4,2 мегавата, трајао дуже, катализатор би пропао и РТБ Бор би на допремање новог из Америке морао да чека три месеца. На толико би и производња морала да буде обустављена и то би, сигуран сам, имало несагледиве последице по цео РТБ – рекао је генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски.
Зато – додао је – не могу, а да се не захвалим јавно Мирку Грчићу, који је водио комплетну екипу, потом „шистековцима“: Драгану Николићу, Дејану Несторовићу и Дејану Милинковићу, али и Миодрагу Николићу и Драгану Думитрашковићу за надљудске напоре да дуваљку оспособе у рекордном времену. Сложен електромеханички уређај, који је на агрегату просто „краткоспојио“, изварничио и прекинуо рад снажне дуваљке, ревитализован је у Фабрици опреме и делова муњевитом брзином, а томе су допринели и: Јовица Крстић, Миљан Јашаревић, Дејан Калиновић, Предраг Матејић, као и Славица Милојевић, Милан Младеновић, Сафет Мандал, Снежана Стојановић.
Велико хвала дугујем и власнику фирме „Екогел“ из Бора Милошу Стојановићу и „Пољопромет“ из Зајечара Братиславу Манојловићу, као и Дарко Василићу – изјавио је Спасковски.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

У “Новом Церову” обустављена производња због блокаде пута који води ка руднику

Све машине стоје, већина радника биће упућена на годишњи одмор Блокада пута коју спроводи …