Почетак Актуелно Мајданпечки огранак Србија Зиђин Копер организовао акцију добровољног давања крви

Мајданпечки огранак Србија Зиђин Копер организовао акцију добровољног давања крви

1 друго читање
0
0
237


Кинези масовно дају крв за повређене у Београду и Младеновцу


Велика трагедија се догодила у Београду и Младеновцу. Погодила нас је та вест, плакали смо када смо чули. Због тога смо и организовали ову акцију, жеља нам је да помогнемо што више. Посебно сам осетљив на децу, а најмање што сам могао да учиним је да дам крв, рекао је Гуангбин Зхенг, који је са још 15-ак својих сународника међу првима стао у ред да да крв за повређене ђаке из Београда и људе из Младеновца. – У акцији доборовољног давалаштва крви учествовали запослени у мајданпечком огранку Србија Зиђин Копер, али и грађани Мајданпека које хуманитарна организација из овог града има у евиденцији добровољних давалаца крви, а за само три сата прикупљено више од 40 јединица крви

РБМ. – Чувши за велику трагедију у Београду и Младеновцу, руководство мајданпечког огранка Србија Зиђин Копер и компанијска Служба безбедности и здравља на раду, у сарадњи са општинским Црвеним крстом, организовали су данас акцију добровољног давалаштва крви.
У акцији су учествовали запослени у мајданпечком огранку Србија Зиђин Копер, али и грађани Мајданпека које хуманитарна организација из овог града има у евиденцији добровољних давалаца крви.

Велика трагедија се догодила у Београду и Младеновцу. Погодила нас је та вест, плакали смо када смо чули. Због тога смо и организовали ову акцију, жеља нам је да помогнемо што више. Посебно сам осетљив на децу, а најмање што сам могао да учиним је да дам крв – рекао је извршни заменик директора Рудника бакра Мајданпек Гуангбин Зхенг, који је са још 15-ак својих сународника међу првима стао у ред да да крв за повређене ђаке из Београда и људе из Младеновца.

Црвени крст има одличну сарадњу са мајданпечким огранком кинеске компаније Србија Зиђин Копер. Запослени редовно и масовно учествују у акцијама добровољног давања крви, тако да рударска солидарност није мит, већ реалност коју они традиционално потврђују – рекла је Наталија Трајковић из хуманитарне организације у овом граду.

На столицу за давање крви је за само три сата село више од 40 запослених у Руднику бакра Мајданпек, а трансфузиолог Драган Миријевић је сигуран да ће ово бити једна од најуспешнијих акција добровољног давалаштва у овом граду.

У Мајданпеку организујемо овакве акције једном или двапут месечно, а у просеку сакупимо око 60 јединица крви. Надам се да ћемо сада премашити ту цифру, првенствено због сарадње са компанијом Зиђин – казао је доктор Миријевић.

Уз поруку да “сви треба да се ујединимо у оваквом тренутку”, крв је данас седми пут дала и Мајданпечанка Марина Зарков Мићић. – Редован сам давалац крви јер сматрам да су овакве акције лепе и, пре свега, хумане. Много злодела нас је задесило у последње време, па би било добро да се оне организују чешће.

Сличног мишљења је и руководилац мајданпечке флотације Дејан Вукомановић, који је такође редован давалац крви. – Јесам доборовљни давалац, али то и није толико важно. Сада треба размишљати на које све начине можемо да помогнемо јер се десила велика трагедија, не поновила се!

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Металурзима у реконструисаној топионици помаже робот

Небојша Стојмировић: Мој “партнер” и ја Роботи су толико прецизни да свака анода непогреши…