Почетак Актуелно Међународни дан планете Земље обележен у друштву малишана из Мајданпека

Међународни дан планете Земље обележен у друштву малишана из Мајданпека

0 друго читање
0
0
454

Сачувајмо заједно планету Земљу!

Поводом Међународног дана планете Земље генерални директор Србија Зиђин Копер и менаџмент мајданпечког огранка компаније донирали обданишту „ Марија Мунћан“ у Мајданпеку око 200 садница црног бора

МАЈДАНПЕК. – Под слоганом „Сачувајмо заједно планету Земљу“, генерални директор Србија Зиђин Копер Ћу Гуоџу и менаџмент мајданпечког огранка компаније посетили су (21. априла), дан уочи Међународног дана планете Земље обданиште „Марија Мунћан“ и поклонили им око 200 садница црног бора. Заједно са малишанима и њиховим васпитачима, они су уживали у пошумљавању дечјег парка унутар вртића и на тај начин још једном показали бригу о деци и окружењу у коме она одрастају. Одељење за заштиту животне средине, које је главни организатор већине акција у Мајданпеку, поред ових садница припремило је још стотинак младица црног бора за дечје установе у Доњем Милановцу и Рудној Глави.

Зиђин већ дуже време организује акције пошумљавања и озелењавања, и труди се да побољша еколошку ситуацију у општини Мајданпек. Овога пута желели смо да најмлађима покажемо како треба бринути о планети и мислим да је то веома лепа ствар. Осмеси малишана говоре колико они уживају у овоме – каже руководилац мајданпечког огранка Србија Зиђин Копер Бранислав Томић.

Деци се свакодневно поклања пажња, васпитачи им редовно причају о екологији, имају чак и пројектне теме о овој области. У вртићу обележавамо све значајне датуме, па је овај дан за нас веома посебан. Компанија је као и много пута до сада показала да јој је стало до града Мајданпека и, наравно, до деце која у њему одрастају – каже директорка Установе за децу „Марија Мунћан“ Јелена Сперлић.

Деца су наша будућа генерација, веома смо срећни што смо овде да са њима заједно градимо бољи свет. Потрудићемо се да убудуће организујемо више оваквих акција и да са малишанима учествујемо у очувању планете Земље – истакао је генерални директор Србија Зиђин Копер Ћу Гуоџу.

Обележавање Међународног дана планете Земље подразумева да сваки појединац примером, неком својом акцијом или конкретним делом допринесе очувању планете Земље.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …