Почетак Безбедност и заштита Несмотрен бег од патроле „Заштите“ замало лопова коштао главе

Несмотрен бег од патроле „Заштите“ замало лопова коштао главе

2 друго читање
0
0
678

 Упао у стари борски коп

 

БОР. – Четрдесетогодишњи Саша Агушевић из Прокупља само је чудом преживео пад у провалију дубоку 300 метара у коју је јутрос упао бежећи од патроле „Заштите“, предузећа задуженог за заштиту имовине РТБ-а. Несмотрен бег од патроле „Заштите“ замало лопова коштао главеАгушевић је са групом од петнаестак особа у то доба код старог борског копа крао отпадни метал, а када је видео да се приближавају стражари „Заштите“, дао се у несмотрен бег који га је умало коштао главе. Цех је очигледно платио јер не познаје довољно „терен“, судећи по томе да је из Прокупља, те да га је у Бор, поред можда празновања са родбином, довео и „посао“.
Акција спасавања овог Прокупчанина трајала је сат и по, а по њега су се на дно старог борског копа спустили борски ватрогасци које су у помоћ позвали радници „Заштите“. Наравно, о свему је одмах обавештена и полиција. Извлачење Агушевића из „рупе“ борског копа организовали су надлежни у РТБ-у који су одмах на лице места послали грађевинску машину којом је прокрчен пут спасиоцима и максимално је убрзана акција извлачења повређеног.
Након што је извучен из рупе, Агушевић је збринут у борској Болници. Има тешке телесне повреде, сломљени су му нос и подлактица, али није животно угрожен.
Подсетимо, у априлу прошле године у борски коп гурнут је стражар „Заштите“ Горан Павловић који је покушао да спречи крађу отпадног бакра. У „ рупу“ га је тада грунуо Бојан Агушевић.
Да ли се судбина поиграла са Агушевићима, па им можда вратила мило за драго, и јесу ли заиста у питању рођаци или се сасвим случајно исто презивају, нисмо успели да сазнамо.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Безбедност и заштита

Оставите одговор

Погледајте и

Генерални директор похвалио руководиоца Одељења за безбедности у кривељској флотацији

Славици Милосављевић уручена захвалница за професионалан и савестан рад Захваљујући њеном …