Почетак Актуелно Мајданпек Ново радилиште у Руднику бакра Мајданпек

Ново радилиште у Руднику бакра Мајданпек

1 друго читање
0
0
643

Почело отварање Плумбарије

 

Циљ је да се створе услови за откривање лежишта које има 18 милиона тона руде. – Стварају се и услови за измештање пута, далековода и инфраструктуре неопходне граду
Ново радилиште у Руднику бакра МајданпекРБМ
. – Уклањањем првих количина јаловина на етажи 455 у Руднику бакра Мајданпек, у складу са плановима у првој декади маја, почели су радови на Плумбарији, практично делу рудног тела Андезитски прст ближем граду. Због тога су припреме и рад специфични и обављају се крајње опрезно. Радови на Плумбарији за највише два месеца требало би да се спусте за пет до шест етажа и омогуће усклађен рад на овом и радилишту Андезитски прст.
Ново радилиште у Руднику бакра МајданпекКако на почетку овог радилишта имамо источни део према граду, а јужни и западни према јавном путу који пролази испод, рад на Плумбарији је веома сложен, па максимално бринемо о безбедности радника, механизације и јавног пута – каже Драгиша Анђелковић, управник Површинског копа.
Ново радилиште у Руднику бакра МајданпекМорамо створити услове да на нижим нивоима откопавамо веће количине јаловине, како бисмо брже могли да откопавамо 18 милиона тона руде. Тако стварамо и услове за померање јавног пута, далековода и комплетне инфраструктуре од значаја за град и за даљи рад рудника – наглашава директор РБМ-а Бранислав Томић.
Када је реч о безбедности, већ се ради заштитна баријера на јавном путу са вертикалним профилима од три метра и са транспортном траком која би у случају одрона могла да заштити јавни пут, а према граду заштитна баријера се прави од плетене жице у два појаса.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…