Почетак Актуелно Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

0 друго читање
0
0
253

Јавности представљени најзначајнији еколошки пројекти у Бору и Мајданпеку

Иако је посао у области заштите животне средине дуготрајан и захтева стрпљење, промене које је у том делу учинила Србија Зиђин Копер видљиве су голим оком. За пет и по година компанија је рекултивисала око 320 хектара девастираних површина у Бору и Мајданпеку и посадила 700 хиљада садница, рекао Чонг Ђинхуа на отварању изложбе

БОР. – У оквиру месеца безбедне производње и заштите животне средине Сектор екологије у Србија Зиђин Копер организовао је изложбу фотографија под називом “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства”. На овај начин компанија је јавности представила најзначајније еколошке пројекте који су у Бору и Мајданпеку реализовани у претходних пет и по година.

Поставку на отвореном, поред Народне библиотеке, коју ће Борани моћи да погледају до 6. августа, чине 24 фотографије на којима је приказано 12 локација које су саниране, рекултивисане, озелењене и пошумљене. Све локације су фотографисане и пре извођења радова, па се може видети и како су некада изгледала одлагалишта коповске раскривке, а како бране флотацијских јаловишта у Бору и Мајданпеку и остале деградиране површине.

Иако је посао у области заштите животне средине дуготрајан и захтева стрпљење, промене које је у том делу учинила Србија Зиђин Копер видљиве су голим оком. За пет и по година компанија је рекултивисала око 320 хектара девастираних површина у Бору и Мајданпеку и посадила 700 хиљада садница – рекао је заменик директора задужен за заштиту животне средине Чонг Ђинхуа на отварању изложбе.

Првог летњег месеца у години Србија Зиђин Копер, сада већ традиционално, организује генерално и уређење свог „атара“, у настојању да животну и радну средину учини пре свега безбедном за рад, а потом чистом и уредном. Надлежне службе, зато, сваког јуна организују бројне активности ради унапређења управљања безбедношћу производње и еколошким поретком.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Зиђин у сусрет Дану рудара Србије поново организовао ликовну колонију

Почео “Зиђин Арт 2024” Србија Зиђин Копер и Србија Зиђин Мајнинг настоје да промовишу екон…