Почетак Актуелно Рударство Оживљавањем производње у „Церову“ учињен важан напредак Компаније у првом кварталу 2020.

Оживљавањем производње у „Церову“ учињен важан напредак Компаније у првом кварталу 2020.

16 друго читање
0
0
2,823
Оживљавањем производње у „Церову“ учињен важан напредак Компаније у првом кварталу 2020.

NC矿复产2020年第一季度取得重要进展

Уз инвестиције и ново запошљавање почело раскривање „Новог Церова“

跟着投资和新就业在NC矿开始基建剥离

Капацитет рудника је два и по милиона тона руде годишње, а век експлоатације процењен је на седам година. – Hu Shaohua: Континуираним радом на обнављању рударске производње и њеном унапређењу, Компанија од октобра 2019. године пуну пажњу посвећује отварању лежишта „Ново Церово“. У складу са српским законодавством и по добијању свих потребних дозвола и лиценци за рад, израђени су приступни путеви до рудника, набављена је бројна механизација и запослено је око 200 нових младих људи
Оживљавањем производње у „Церову“ учињен важан напредак Компаније у првом кварталу 2020.SERBIA ZIJIN BOR COPPER
. – Компанија Serbia Zijin Bor Copper почела је раскривање рудника бакра Ново Церово, трећег у саставу овог рударског комплекса, чији се капацитет процењује на два и по милиона тона руде годишње, а век експлоатације на седам година.
Оживљавањем производње у „Церову“ учињен важан напредак Компаније у првом кварталу 2020.Помоћник генералног директора Zijin Bor Copper, Hu Shaohua најављује да се прве количине бакра из овог рудника очекују почетком јуна и подсећа да компанија од октобра 2019.године континуирано обнавља и унапређује рударску производњу.
У складу са законодавством Србије, после добијања свих потребних дозвола и лиценци за рад, израђени су приступни путеви до рудника, набављена је бројна механизација и запослено око 200 нових младих људи.
Оживљавањем производње у „Церову“ учињен важан напредак Компаније у првом кварталу 2020.Руководилац Церова, Драган Илић објашњава да је компанија уложила много пара у овај рудник и прецизира да је за потребе Новог Церова купљено 15 камиона, три багера, две бушалице, булдозер, ваљак, утоваривач и цистерна за гориво.
Ново Церово састоји се од површинског копа и дела који ће бавити само дробљењем, млевењем и отпремањем руде преко хидротранспорта до кривељске флотације. Због тога је у току и ревитализација дробилица, млинских секција и хидротранспорта, као и контрола агрегата.
Оживљавањем производње у „Церову“ учињен важан напредак Компаније у првом кварталу 2020.Уместо старе примарне дробилице, купљена је нова чељусна дробилица, а наручена је и терцијарна дробилица, ради боље прераде и ситније руде у млинским секцијама, истиче Hu Shaohua.
Прву количину оксидне руде Zijin Bor Copper планира да пропусти кроз постројење средином маја и тада спроведе експеримент флотирања, који би требало да покаже колико ће бити искоришћење метала при преради такве руде.
Оживљавање производње у Церову, наглашава Hu Shaohua, велика је прекретница у повећању производње бакра и значајан напредак компаније у првом кварталу 2020. године.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Рударство

Оставите одговор

Погледајте и

Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

Јавности представљени најзначајнији еколошки пројекти у Бору и Мајданпеку Иако је посао у …