Почетак Корпоративна одговорност Туризам Почеле припреме за ватерполо турнир у Бору

Почеле припреме за ватерполо турнир у Бору

8 друго читање
0
0
902

Промоција ватерпола и националне селекције

Д. Удовичић: У ВСС-у желимо да што више градова у Србији и локалних самоуправа укључимо у наш пројекат, како би ватерполо изместили ван граница Београда и учинили га доступним свој деци. – Н. Маријан: Веома сам задовољан што ће и мештани овог региона имати прилику да виде најбоље ватерполисте света на делу и како се спремају за Олимпијске игре. – Б. Спасковски: Од турнира очекујем, пре свега, промоцију туризма борске општине, тимочког региона и државе Србије. – Ж. Петровић: Знамо да будемо добри домаћини и биће то турнир за понос и пример свима

Почеле припреме за ватерполо турнир у БоруБОР. – Почеле су припреме за ватерполо турнир (од 13. до 17. јула у Бору), на коме ће учествовати осам репрезентација – учесница Олимпијских игара (Србије, Црне Горе, Шпаније, Грчке, Италије, Јапана, Бразила и Француске). Јуче је одржан први састанак Организационог одбора турнира коме су, осим представника локалне самоуправе, РТБ-а, јавних предузећа и медија, присуствовали и највиши функционери Ватерполо савеза Србије. Дарко Удовичић, директор ВСС-а, изразио је задовољство што ће први пут после много година ватерполо репрезентација Србије бити у Бору, и то на међународном турниру – најквалитетнијем и највећем пре Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.
Веома смо задовољни оним што смо видели. Постоји још много ствари које треба да се припреме и ураде до почетка турнира. Имамо довољно времена да се, заједно са градом Бором, СПЦ-ом „Младост“ и са свима који нам помажете, покажемо у најбољем могућем светлу. Такође смо добили уверавања да ће недавно основан Ватерполо клуб „Бор“ бити препознат на прави начин, јер треба да се „постави на ноге“. Стога је и један од разлога нашег доласка овде да промовишемо ватерполо, националну селекцију и све што она носи са собом, као и да помогнемо да дечаци и девојчице крену на ватерполо и заволе овај спорт. У ВСС-у желимо да што више градова у Србији и локалних самоуправа укључимо у наш пројекат, како би ватерполо изместили ван граница Београда и учинили га доступним свој деци. Надамо се да ће клуб у Бору у годинама које предстоје успети да формира млађе категорије и да се кроз свој рад докаже на локалном, али и на републичком нивоу. ВСС ће му у томе сигурно помоћи и ово је први степеник наше помоћи – поручио је Удовичић.
Почеле припреме за ватерполо турнир у БоруНемања Маријан, генерални секретар ВСС-а, такође, је истакао велико задовољство што се у Бору организује овај ватерполо турнир који је један од најјачих у свету ове године, наравно после Олимпијских игара. – Видели смо да се веома озбиљно приступило његовој организацији када је реч о локалној самоуправи, РТБ-у, Спортском центру и хотелу „Језеро“. Приоритет у припремама ће бити довођење базена у оптимално стање за одржавање овако великог и значајног турнира. Овај објекат је релативно стар, али се одржава и у добром је стању. Напредујемо великим корацима ка финализацији организације турнира и то за сада иде одлично. Договорили смо што чешће састанке у наредном периоду, јер турнир ће врло брзо доћи. Веома сам задовољан што ће и мештани овог региона имати прилику да виде најбоље ватерполисте света на делу и како се спремају за Олимпијске игре – рекао је Маријан.
Почеле припреме за ватерполо турнир у БоруНа отвореним базенима СПЦ-а „Младост“ биће постављени нови рефлектори, уређене свлачионице и освежен комплетан простор. Осим постојећих бетонских трибина, током турнира биће постављене и монтажне, како би што више љубитеља ватерпола могло да ужива у овом спорту. Највећи део припрема требало би да се заврши до почетка јула.
Од турнира очекујем, пре свега, промоцију туризма борске општине, тимочког региона и државе Србије. Гости ће бити све време у хотелу „Језеро“, а и Клуб РТБ-а ће им, такође, бити на услузи. Са друге стране, лепо је видети све те представнике различитих континената који ће овде боравити. РТБ је, заједно са ВСС-ом, један од иницијатора да се турнир одржи у Бору. Пре турнира организоваће се ватерполо школа коју ће водити капитени женске и мушке репрезентације Србије. И то нам је један од циљева – да се дотерају базени, да иза тога остане нешто чисто, ново, лепо, а грађани Бора и околине, нарочито деца заслужују тако нешто – нагласио је Благоје Спасковски, председник Организационог одбора турнира.
Живорад Петровић, председник Општине Бор, предстојећи догађај оцењује као мега турнир, а његов значај немерљивим не само за град него и за целу општину и регион. – Први пут се овде организује тако јак турнир, један од највећих у нашој земљи, што је изузетна реклама и захваљујем се ВСС-у што нам је омогућио да се одржава баш у Бору. Има доста посла, али ништа што не можемо да стигнемо. Гарантујем да ће турнир да протекне у најбољем реду и у најбољој организацији. Знамо да будемо добри домаћини и биће то турнир за понос и пример свима.
Генерални покровитељи турнира су Општина Бор и Рударско-топионичарски басен Бор.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Туризам

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…