Почетак Наука и образовање Почео симпозијум  „Инвестиције и нове технологије у енергетици и рударству“

Почео симпозијум  „Инвестиције и нове технологије у енергетици и рударству“

2 друго читање
0
0
6,706

Размена научних и практичних информација

 

Тродневни скуп (од 18. до 20. септембра) на Борском језеру окупио домаће и иностране стручњаке из Бугарске, Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе. – Д. Миловановић: Експлоатација минералних ресурса захтева озбиљност и одговорност. Све што пореметимо морамо вратити зарад себе и оних који долазе

Почео симпозијум "Инвестиције и нове технологије у енергетици и рударству"БОРСКО ЈЕЗЕРО. – У хотелу „Језеро“ на Борском језеру јуче је почео тродневни (од 18. до 20. септембра) други Међународни симпозијум „Инвестиције и нове технологије у енергетици и рударству“. Љиљана Танасијевић, председник Организационог одбора симпозијума, пожелела је добродошлицу и успешан рад учесницима скупа (домаћим и иностраним стручњацима из Бугарске, Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе), као и представницима привреде (међу којима и Рударско-топионичарског басена Бор), научних институција и фирми из области рударства и енергетике. – Циљ овог симпозијума је размена научних и практичних информација и искустава из енергетике, рударства и геологије. Имајући у виду добре резултате првог скупа, надамо се да ће и други допринети бољем сагледавању и примени нових технологија и инвестиција у овим областима – истакла је Танасијевићева на отварању симпозијума.
Учеснике скупа поздравио је и Драган Милановић из Института за рударство и металургију из Бора, а потом и проф. др Драган Миловановић, председник Програмског одбора симпозијума. Прву сесију тематских излагања почео је управо проф. др Миловановић са Рударско-геолошког факултета у Београду предавањем „Геологија и минерални ресурси источне Србије“. – Погледајмо геолошку карту источне Србије како је лепа и шаренолика. Морамо својим умећем и знањем да експлоатишемо рудне појаве, којих има пуно, рационално и да заштитимо природу, наравно и себе. Експлоатација минералних ресурса захтева озбиљност и одговорност. Све што пореметимо морамо вратити зарад себе и оних који долазе – нагласио је проф. др Миловановић.
Овај скуп, иначе, организовало је Удружење кластер комора за заштиту животне средине и одрживи развој из Београда, уз подршку Електропривреде Србије.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Наука и образовање

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…