Почетак Корпоративна одговорност Помоћ предшколским и школским установама у Бору

Помоћ предшколским и школским установама у Бору

15 друго читање
0
0
720

Подршка образовању

Serbia Zijin Copper је посвећена развоју локалних заједница на чијим територијама послује, па је само током прошле године у инфраструктуру, здравство, образовање, културу и спорт у Бору и Мајданпеку уложила 750 хиљада долара. Развој различитих сфера друштвене заједнице компанија је у протекле три године помогла са преко 2,3 милиона америчких долара. – Школи “Вук Караџић” донирани уређаји који коштају око 140 хиљада динара, а обданишту “Бамби” канцеларијски намештај вредан 200 хиљада динара
SYC
. – Након што је прошле године помогла уређење просторија за предшколце, Serbia Zijin Copper је школи “Вук Караџић” у Бору поклонила (28. фебруара) и техничке уређаје вредне око 140 хиљада динара. Донација је реализована у склопу молбе за финансирање унапређења наставног процеса у најстаријој основној школи у Бору. Представници компаније су жељену компјутерску опрему уручили директорки Ивани Пајкић, која је истакла да је Serbia Zijin Copper овим гестом наставила лепу традицију помоћи и подршке образовној установи која у Бору постоји од 1937. године.
Школа има изванредну сарадњу са Serbia Zijin Copper. Овога пута добили смо штампач и четири пројектора које ћемо користити у васпитно-образовном раду. Просветни радници настоје да модернизују наставу, па ће нам опрема коју смо добили много значити – рекла је Ивана Пајкић.
Serbia Zijin Copper финансирала је и опремање предшколске установе „Бамби“. Најпре јој је 2020. године поклонила доставно возило, а сада је са 200.000 динара помогла набавку канцеларијског намештаја за обданиште „Бошко Буха“.
Захвални смо што Serbia Zijin Copper, као друштвено одговорна компанија, брине и о најмлађима. Претпрошле године смо на поклон добили доставно возило које нам је од велике користи приликом дистрибуције оброка малишанима, с обзиром на то да се храна за њих и васпитаче припрема на једном месту, овде у вртићу „Бошко Буха“. Ово обданиште је и најстарије, зграда је изграђена пре 40 година и од тада у њој ништа није мењано. Због тога нам помоћ у набавци канцеларијског намештаја много значи – рекла је директорка предшколске установе „Бамби“ Љиљана Радичевић.
Serbia Zijin Copper је посвећена развоју локалних заједница на чијим територијама послује, па је само током прошле године у инфраструктуру, здравство, образовање, културу и спорт у Бору и Мајданпеку уложила 750 хиљада долара. Развој различитих сфера друштвене заједнице компанија је у протекле три године помогла са преко 2,3 милиона америчких долара.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …