Почетак Актуелно Поводом Светског дана шума: Озелењено 130 хектара деградираних рударских површина

Поводом Светског дана шума: Озелењено 130 хектара деградираних рударских површина

0 друго читање
0
0
432

Шуме су „плућа“ планете, чувајмо их


Обнављање шумских екосистема и повећавање територије под шумом један је од основних предуслова за очување здраве животне средине, па је у Србија Зиђин Копер од 2019. до данас посађено око 386.000 различитих садница и озелењено више од 130 хектара деградираних рударских површина. – Шуме су драгоцени природни ресурс, како за човека, тако и за укупни биодиверзитет, каже Зоу Ганг

СЗК.
– Свесна да рударске активности могу проузроковати оштећење површине земљишта и да, ако се њима не управља правилно, могу да имају негативан утицај на животну средину, Србија Зиђин Копер даје све од себе да заштити крхки екосистем и улаже велике напоре у изградњу зелених и рудника налик баштама. Обнављање шумских екосистема и повећавање територије под шумом један је од основних предуслова за очување здраве животне средине, па је у компанији од 2019. до данас посађено око 386.000 различитих садница и озелењено више од 130 хектара деградираних рударских површина. Последња акција пошумљавања спроведена је средином марта, када је у руднику „Ново Церово“ посађено око 2.000 садница црног бора и белог багрема.

Поводом Светског дана шума, 21. марта, заменик генералног директора Србија Зиђин Копер Зоу Ганг најавио је наставак радова на рекултивацији земљишта деградираног вишедеценијским рударењем, озелењавање додатних 800.000 квадратних метара и садњу још око 200.000 младица. – Шуме су драгоцени природни ресурс, како за човека, тако и за укупни биодиверзитет. То су „плућа“ планете и морамо их сачувати – казао је Ганг и подвукао да је еколошка компонента саставни део сваког рударског или грађевинског пројекта који се реализује у Србија Зиђин Копер.

Озелењавање у зонама рудника и фабрика, као и огољених подручја је наш стални посао. Од почетка ове године је само на Оштрељској брани флотацијског јаловишта „Велики Кривељ“ посађено 30.000 садница црног бора, тако да ће ту ускоро бити формиран појас борове шуме површине шест и по хектара. Пре две године је на истој локацији посађено 42.000 садница белог багрема, па је овај „зелени појас“ сада прва линија одбране села Оштрељ од прашине – рекао је заменик генералног директора Србија Зиђин Копер.

Зиђин Мајнинг Група формулисала је „Смернице за рад на озелењавању“ у свим својим подружницама како би обезбедила техничку референцу за развој дизајна вегетације, мелиорације и очувања земљишта и воде, и обавила еколошку рестаурацију свих оперативних локација у циљу стопроцентне покривености вегетацијом свих површина које су за то доступне.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …