Почетак Актуелно Председник „Зијин Мајнинга“ Jinghe Chen са сарадницима у РТБ-у Бор

Председник „Зијин Мајнинга“ Jinghe Chen са сарадницима у РТБ-у Бор

7 друго читање
2
5
4,039
Председник „Зијин Мајнинга“ Jinghe Chen са сарадницима у РТБ-у Бор

Кинески бизнис и технички тим недељу дана у Бору и Мајданпеку

Шеснаесточлана делегација кинеске компаније, подељена на бизнис и технички тим, боравиће у Бору и Мајданпеку до 3. октобра и за то време разгледаће површинске копове „Јужни“ и „Северни ревир“, „Велики Кривељ“ и „Церово“, потом борску Јаму, као и све металуршке погоне. – Првог дана посете, председник „Зијин Мајнинга“ Jinghe Chen разговарао са менаџментом РТБ-а у Мајданпеку
Председник „Зијин Мајнинга“ Jinghe Chen са сарадницима у РТБ-у БорРТБ
. – Председник компаније „Зијин Мајнинг“ Jinghe Chen, са сарадницима у области рударства, геологије и металургије, посетио је јуче, 27. септембра, Рударско-топионичарски басен Бор и његов рудник у Мајданпеку. Након разговора са генералним директором РТБ-а Благојем Спасковским и директором РБМ-а Браниславом Томићем, први човек кинеског „Зијина“ је у друштву домаћина разгледао мајданпечки рудник.
Председник „Зијин Мајнинга“ Jinghe Chen са сарадницима у РТБ-у БорШеснаесточлана делегација кинеске компаније, подељена на бизнис и технички тим, боравиће у Бору и Мајданпеку недељу дана, до 3. октобра и за то време разгледаће површинске копове „Јужни“ и „Северни ревир“, „Велики Кривељ“ и „Церово“, потом борску Јаму, као и све металуршке погоне.
Председник „Зијин Мајнинга“ Jinghe Chen са сарадницима у РТБ-у БорСтручњаци „Зијина“ у области рударства и геологије данас ће, у друштву заменика генералног директора РТБ-а за производњу Јовице Радисављевића, разгледати детаљније копове у Мајданпеку, док ће управница Топионице Сашка Тасић бити домаћин кинеским специјалистима за металургију приликом обиласка нове топионице и фабрике сумпорне киселине.
Кинески „Зијин“ је у обавештењу за инвеститоре, достављеном берзи у Хонг Конгу на дан склапања уговора о стратешком партнерству са Владом Србије и РТБ-ом Бор, истакао да ће „у прелазном периоду у РТБ Бор послати разуман број посматрача, који имају право да траже све разумне информације о пословању РТБ-а“.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

2 Коментари

 1. Dragan

  28. септембра 2018. у 14:57

  Nadam se da će biti uradjen jedan intervju za predsednikom ZiJin-a, pa da čujemo iz prve ruke kakvi su planovi kineza u RTB-u, a i u celom rudarskom basenu što se tiče kupovine i eksploatacije novih nalazišta.

 2. Dragan

  28. септембра 2018. у 22:08

  „Kada je reč o istoku Srbije, Vučić ističe da će kineska fabrika „Ciđin“ u RTB „Boru“ uložiti dve milijarde.
  Vučić ističe da „Ciđin“ u RTB „Boru“ planira proizvodnju od 250.000 tona katodnog bakra. Tako bi, kaže, bio treći proizvođač posle jedn nemačke i poljske kompanije.
  Prema njegovim rečima, predviđene su tri faze – u prvoj 80.000 tona, u drugoj 120.000 i u trećoj 250.000 tona.
  To je, ističe, velika vest za istok Srbije pogotovo što Kinezi imaju u planu povećanje plata i dodatnu zaštitu životne sredine.Predsednik veruje da će za dve-tri godine, koliko treba da se uđe u Cerovo, imati sedam tona zlata na godišnjem nivou. . .“
  http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/3272818/vucic-za-rts-srbija-bez-konkurencije-za-privlacenje-investicija.html

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …