Почетак Посете Представници „Аурубиса“ о искуству флеш – смелтинг технологија

Представници „Аурубиса“ о искуству флеш – смелтинг технологија

2 друго читање
0
0
964

Најчистија технологија доноси статус доброг комшије

Избором нове технологије, а „Аурубис“ је такву инсталирао пре 25 година, борска компанија је показала изузетно висок степен друштвене одговорности према локалној заједници јер њеном применом нема загађења ваздуха и воде, рекао на презентацији искуства у раду са флеш-смелтинг технологијом директор производње у топионици Пирдоп
Представници „Аурубиса“ о искуству флеш-смелтинг технологијаБОР
. – Представници немачког „Аурубиса“, највећег европског произвођача бакра, поделили су данас са басенским инжењерима искуства у раду са флеш-смелтинг технологијом. У оквиру презентације о тој теми, директор производње у топионици Пирдоп Димо Кирилов посебно се осврнуо на значај друштвене одговорности према локалним заједницима на чијим територијама „Аурубис“ послује.
Представници „Аурубиса“ о искуству флеш-смелтинг технологијаФлеш-смелтинг технологија је најекономичнија и најчистија, она задовољава све еколошке стандарде и у целом свету показала се, и доказала, као изузетно ефикасна. Избором ове технологије, а „Аурубис“ ју је инсталирао пре 25 година, борска компанија је, рекао бих, првенствено показала изузетно висок степен друштвене одговорности према локалној заједници јер њеном применом нема загађења ваздуха и воде. Финску технологију данас у свету користи 57 одсто топионица управо из ова три разлога: економичност, екологичност и добри комшијски односи. Зато је веома важно да РТБ буде добар комшија становницима средина где послује и да, попут нас, помаже локалну самоуправу, спортске клубове, особе са инвалидитетом, има добру сарадњу са невладиним организацијама итд. Само на тај начин се цела заједница развија и у интересу грађана ради ефикасно – нагласио је Кирилов.
Представници „Аурубиса“ о искуству флеш-смелтинг технологијаТопионица у Пирдопу је изграђена 1958. године и све до 1987. коришћена је стара технологија која је укључивала употребу пламене и електропећи са класичним „Пирс-Смит“ конверторима и анодном пећи. Те 1987. године држава је одлучила да инсталира „Оутотекову“ технологију пошто је компанија у то време била у државном власништву. Тек тада, уствари, почиње прави развој компаније, а прати га озбиљна инвестициона кампања у области унапређења процеса, али и на пољу заштите животне средине. – Тако је свуда у свету где постоје рударски и металуршки комплекси. Места се убрзано развијају јер је степен друштвене одговорности у овој индустријској грани изузетно висок, а то се види и овде у Бору – закључио је директор производње у бугарском Пирдопу.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …