Почетак Актуелно Премијери Србије и Румуније о унапређењу права мањина

Премијери Србије и Румуније о унапређењу права мањина

0 друго читање
0
0
905

Заједничка судбина Србије и Румуније

 

БОРСКО ЈЕЗЕРО. – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић и председник Владе Румуније Виктор Понта са сарадницима састали су се у хотелу „Језеро“ на Борском језеру и са представницима Удружења Румуна у Србији разговарали о унапређењу права националних мањина и о сарадњи две пријатељске земље. Премијери Србије и Румуније о унапређењу права мањинаОба председника су истакла да је ово први сусрет на овом нивоу у Тимочкој крајини и да верују у заједништво Србије и Румуније. Осим премијера Вучића и Понте састанку су присуствовали и министри спољних послова Србије и Румуније Ивица Дачић и Титус Корлатеану и министар унутрашњих послова Румуније Габријел Опреа.
Премијери Србије и Румуније о унапређењу права мањинаМи желимо да у складу са међународним јавним правом и европским повељама заштитимо права свих националних мањина која морају да се поштују у заједници народа. И не само то – ми желимо на билатералном нивоу да развијамо најбоље могуће односе са Румунијом. Ја сам уверен да ће у наредном периоду Румунија и Србија умети да реше мање несугласице које су постојале, да остану добри пријатељи и да то пријатељство унапређују. Уверен сам да ће људи у обе земље имати користи од овог нашег састанка – закључио је Александар Вучић.
Премијери Србије и Румуније о унапређењу права мањинаИмамо много тога заједничког и желим да што пре заједно будемо грађани Европе, да имамо радна места, школе, болнице, бољи живот, да људи иду у цркве где хоће и да се поштују сва права мањина. Моја прва порука је да можемо све да решимо ако смо пријатељи и ако се поштујемо. Уверен сам да ће Србија поштовати сва права мањина и сигуран сам да ће за 50 или сто година моћи да се говори румунским језиком на обе територије. Верујем у заједничку судбину Румуније и Србије – рекао је у изјави после састанка председник Владе Румуније Виктор Понта.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…