Почетак Наука и образовање Презентација географских информационих система

Презентација географских информационих система

6 друго читање
0
0
1,220

 За виши степен управљања производњом бакра

Географски информациони системи могу имати примену у Рударско-топионичарском басену Бор ради вишег степена управљања у производњи бакра. – ГИС систем омогућава и праћење развојних и инвестиционих програма и бољу заштиту животне средине

Презентација географских информационих системаРББ. – Шта су географски информациони системи (ГИС) и какву примену могу имати у Рударско-топионичарском басену Бор – објаснили су стручњаци београдске фирме „ГДи – ГИСДАТА“ на презентацији одржаној у Рудницима бакра Бор. Истакнуто је да су софтвери овог лидера у региону у области географских информационих система у широкој примени у многим јавним предузећима, институцијама и фирмама које се у пословању користе просторно-информационим подацима. Таквих корисника услуга „ГДи – ГИСДАТА“ само у Србији и Црној Гори има више од 200.
Презентација географских информационих системаНаша технологија и софтвери примењиви су у скоро свим областима рада од локалних самоуправа до институција које имају везе са просторном компонентом и све је више компанија и институција, не само у региону, које прате европске трендове у овој области – истакао је консултант за пословна решења у „ГДи – ГИСДАТА“ Александар Ћилерџић.
За запослене у Рударско-топионичарском басену Бор овај систем је важан, пре свега, за праћење развојних и инвестиционих активности у производњи бакра и заштити животне средине.
Презентација географских информационих системаГИС систем може да има примену у РТБ-у ради вишег степена управљања производњом бакра, а у РББ-у може да се примењује у геодезији, геолошким истраживањима, експропријацији, заштити животне средине… Посебно је важно ажурирање експропријације због примене Закона о експропријацији. У РТБ-у је веома важно праћење развојних и инвестиционих програма, па се надамо да ће географски информациони системи по фазама наћи примену и у Басену – каже Димча Јенић, директор за развој РТБ-а Бор.
Пракса је показала да је у свету 80 до 90 одсто донетих одлука у вези са просторним подацима. Зато је примена ГИС система веома важна за доношење правовремених и квалитетних одлука. Софтвери „Гди – ГИСДАТА“ имају геобазе података, геовизуелизацију и геопроцесуирање, што омогућава прикупљање, чување, приказивање и анализу података – истакнуто је на презентацији географских информационих система.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Наука и образовање

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…