Почетак Посете Привредна делегација Словеније у Бору

Привредна делегација Словеније у Бору

4 друго читање
0
0
931

Сарадња је заједнички интерес 

 

БОР. – Привредна делегација Републике Словеније, коју предводи председник Привредне коморе Словеније Само Хрибар Милич, разговарала је са руководством Општине Бор и Рударско-топионичарског басена Бор о проширењу сарадње, пре свега, у области привреде, туризма и пољопривреде.
Привредна делегација Словеније у БоруПовећање сарадње је заједнички интерес. Наша врата су отворена словеначким фирмама за сваки вид сарадње, пре свега због отварања нових радних места – истакао је председник Општине Бор Живорад Петровић.
После посете градилишту нове топионице и фабрике сумпорне киселине привредна делегација Словеније разговарала је и о сарадњи са Рударско-топионичарским басеном Бор.
Интерес РТБ-а је да запосли људе, а интерес Србије је да пуни буџет. Нудимо пословни простор за отварање малих предузећа која ће се наслањати на Басен. Много простора за сарадњу има у области прераде бакра, пољопривреде, сточарства, виноградарства, производње органске хране, прераде дрвета у пелет и брикет, али и на подручју енергетике (искоришћење сунчане енергије, изградња ветрогенератора и мини хидроелектрана). Ми нудимо терен, а Словенија капита – ми добијамо радна места, а заједно добијамо профит – рекао је генерални директор РТБа-а Благоје Спасковски.

Словенија је изашла из кризе и има велике инвестиције у Србији јер су услови за привређивање бољи него у Словенији. Словенија и Србија годишње размене робу и услуге у вредности милијарду евра. У размени са Србијом највише учествује електромашинска, фармацеутска и хемијска индустрија и пољопривреда. Имамо капитал и обезбеђена нека тржишта, па заједно можемо добро да послујемо. Уверен сам да ћемо врло брзо са групом заинтересованих привредника доћи у Србију и да ћемо направити добре резултате – рекао је председник Привредне коморе Словеније Само Хрибар Милич.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…