Почетак Обавештења Продужен рок за избор професионалног менаџмента РТБ-а  Бор

Продужен рок за избор професионалног менаџмента РТБ-а  Бор

8 друго читање
1
0
1,020

 Конкурс отворен до краја маја

 

Заинтересованих за управљачки и саветодавни тим има, а на њихов захтев је и рок за избор професионалног менаџмента РТБ-а Бор продужен за још месец дана, изјавио је министар привреде Горан Кнежевић. – Српски стручњаци продужетак рока виде као шансу да се дође до бољег решења за РТБ
РТБ
. – Позив за професионални менаџмент и саветовање у управљању РТБ-ом Бор биће на снази још месец дана. Рок је продужен на захтев понуђача, па се понуде могу слати до краја маја, изјавио је министар привреде Горан Кнежевић дан уочи истека првобитно постављеног рока (28. април), а пренео РТС.
Потврђујући да заинтересованих по овом јавном позиву има, министар Кнежевић је рекао: – Документација коју на јавном позиву треба да достави будући управљачки тим за РТБ Бор је обимна – од стратегије развоја, планова пословања, продаје, до мера које треба да буду усклађене са Унапред припремљеним планом реорганизације по коме РТБ послује од новембра прошле године. Зато је и разумљиво што неки траже додатно време за све то. Наша жеља је да, пре свега, ангажујемо неки професионални менаџмент за почетак, а друга ствар је да уз тај професионални менаџмент, када се стање стабилизује, нађемо и стратешког партнера, јер су „Бору“ потребне велике инвестиције – рекао је министар привреде у Влади Србије.
Управљачки и саветодавни тим који конкурише по овом позиву имаће јасне задатке: да повећа профитабилност, обезбеди нова тржишта, нову организацију рада и план пословања усклади са УППР-ом. Због тога ће сва заинтересована домаћа и страна лица која до краја маја поднесу понуду за сарадњу и закључивање уговора о пружању услуга професионалног менаџмента и саветовања у управљању компанијом морати да имају велико искуство и завидне референце.
Српски стручњаци оцењују да треба изабрати добар управљачки тим који ће РТБ припремити за приватизацију и зато сматрају да је продужетак рока шанса да се дође до бољег решења.
Мислим да није толико битно да се пожури, већ да се учини све како би се спасло предузеће које је стратешки битно за део Србије и један велики град. Треба урадити све да се то предузеће спаси и пронађе стратешки инвеститор, па у том смислу време и није толико битно. Разумевање за то, колико смо из разговора могли да сазнамо, има чак и ММФ – рекао је РТС-у Горан Николић из Института за европске студије.
Министар привреде Горан Кнежевић, један од чланова Владине радне групе која прати рад РТБ-а, потврдио је да борска компанија од почетка ове године боље послује.
РТБ испуњава све своје кредитне и обавезе према добављачима и држави тако да смо ми, са те стране, задовољни. Наравно, нећемо рећи да се нешто одједном променило у самој организацији или у самом тиму који ради тамо, него је једноставно дошло до повећања цене бакра на светском тржишту, а то компанији омогућава боље пословање – казао је Кнежевић.
У циљу унапређења пословања РТБ-а Бор и стварања услова за реализацију УППР-а, сви који конкуришу за професионални менаџмент и саветовање у управљању РТБ-ом Бор мораће да предложе стратегију и план развоја рударства и металургије, као и планове производње и смањења трошкова пословања. У складу с тим, мораће да предложе и стратегију набавке и продаје производа, са пројектованим ценама за кључне производе РТБ-а, као и да пројектују ниво запослених. Такође, управљачки тим који се бира конкурсом биће обавезан да, у сарадњи са руководиоцима РТБ-а и надлежним министарствима, примени све мере дефинисане УППР-ом.
Потенцијални пружалац услуга треба да достави детаљне биографије и референце појединаца који ће бити ангажовани и стално присутни у саветовању и управљању. У понуди мора бити предложено најмање 10 руководилаца и то: четири особе за производњу и одржавање и најмање по две за секторе набавке, продаје и финансија и рачуноводства.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Обавештења

Један коментар

  1. […] Preuzeto: kolektiv.co.rs […]

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …