Почетак Актуелно Првомајска честитка генералног директора РТБ-а

Првомајска честитка генералног директора РТБ-а

6 друго читање
0
0
224

Бор чистог неба

 

Б. Спасковски: Нова топионица ради и сада потпуно уверен могу да кажем да од наредне недеље више неће бити дима у Бору. Нове технологије и рудне резерве гарантују свима нама боље сутра, бољи стандард и, наравно, чисто небо, а РТБ Бор ће захваљујући томе бити бренд Србије
Првомајска честитка генералног директора РТБ-а РТБ
. – Задовољан што, како је рекао, Борани и басенски радници првомајске празнике дочекују практично без дима, иако топионица ради пуним капацитетом, генерални директор Рударско-топионичарског басена Бор Благоје Спасковски се, честитајући Међународни празник рада свим басенским радницима, грађанима Бора, Мајданпека и мештанима околних села, осврнуо на најзначајније догађаје између два празника.
Завршетак изградње нове топионице и фабрике сумпорне киселине и њихово пуштање у рад обележило је период између два празника. Нова топионица ради и сада, с правом и потпуно уверен, могу да кажем да од наредне недеље више неће бити дима у Бору. Првомајска честитка генералног директора РТБ-а Ни у пи-пи-ем-има! Само још неколико дана, док се не „увежу“ и нови конвертори, појављиваће се краткотрајни испади, а када они крену, од петог-шестог маја, имаћемо потпуно чисто небо. Нове технологије и рудне резерве гарантују свима нама боље сутра, бољи стандард и, наравно, чисто небо, а РТБ Бор ће захваљујући томе бити бренд Србије – рекао је Спасковски.
Ништа мање важна ствар од рада нове топионице није ни израда УППР-а, документа који ће компанији омогућити излазак из реструктурирања, па први човек РТБ-а то наводи као другу битну чињеницу за запослене, али и за бивше раднике Басена и инвалиде рада друге и треће категорије који имају привремена решења за пензију.
Првомајска честитка генералног директора РТБ-а Унапред припремљени план реорганизације предузећа подразумева сигурност за запослене у РТБ-у јер ће компанија остати у државном власништву. Дакле, нема приватизације, Басен ће стопроцентно бити државна компанија, а то је став и Владе Репбулике Србије. Молим, зато, пензионере, инвалиде рада и грађане да сачекају усвајајње УППР-а. Онда ће добити све оно што сада траже и то ће добити од државе. Влада Србије стоји иза тога и подржава овакав УППР да би, између осталог, и ти проблеми били решени. Само његовим усвајањем људи ће остварити своја права – казао је Благоје Спасковски.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Погледајте и

IN MEMORIAM – Владимир Фуфановић (1958-2020)

Ненаметљиви борац и копач доброте Свакога дана долазио је у „Јаму“ са онолико снова колико…