Почетак Актуелно Мајданпек Радови на Андезитском прсту стигли до коте магистралног пута

Радови на Андезитском прсту стигли до коте магистралног пута

4 друго читање
0
0
611

 За безбеднији прилаз Мајданпеку  

 

РБМ. – Као никада до сада путовање деоницом Мајданпек – Кучево, на самом излазу из града под Старицом, пролазницима омогућава несвакидашњи доживљај: да из непосредне близине гледају рад тешке рударске механизације на површинском копу РБМ-а. Рударски радови на Андензитском прсту, који су почели на коти 560, стигли су до коте 380, што је омогућило да се санира и 300 метара деонице овог пута.
Радови на Андезитском прсту стигли до коте магистралног путаОткопавањем тог лежишта материјал са ивице се нагомилавао у овом делу и представљао потенцијалну опасност за угрожавање пута. Сада смо стигли до коте која нам омогућава санацију тог дела – каже Драгиша Анђелковић, управник Површинског копа РБМ-а, наводећи да је веома важно да је на овом радилишту савладана висинска разлика од 180 метара.
Радило се са два до три возила и уз увек присутно обезбеђење које је пратило рад багера и обезбеђивало сигнализацију на јавном путу. Остаје још да довеземо ситан туцаник, направимо банкине и завршимо санацију те деонице, док ће се рударски радови даље ширити према северу – каже Анђелковић.
Поменимо да је за ових 14-15 дана откопано око 280 хиљада тона јаловине и склоњено око 300 кубних метара негабаритног камена.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…