Почетак Актуелно РТБ прошле године остварио нето добит 42,3 милиона долара

РТБ прошле године остварио нето добит 42,3 милиона долара

4 друго читање
0
0
1,331

Рудари Бора и Мајданпека се „докопали“ плуса

 

Комотна разлика између пословних прихода и расхода обезбедила је РТБ-у Бор позитиван финансијски резултат и нето добит од 42 милиона 340 хиљада долара. – Компанија редовно плаћа све текуће и обавезе по кредитним аранжманима и од усвајања УППР-а до средине фебруара измирила је 180,8 милиона долара
РТБ
. – Једини српски произвођач бакра, злата и осталих племенитих метала приходовао је прошле године 302 милиона долара. Девизе су му донеле продаја бакра и осталих производа у земљи и иностранству и услужна прерада увозног концентрата. Расходи су у исто време били 218 милиона долара, па је РТБ Бор пословање у 2017. години – пре опорезивања, амортизације и камата – завршио са ЕБИТДОМ од 84 милиона долара.
Укупан финансијски резултат борске компаније после дужег времена „загазио“ је у плус јер је комотна разлика између пословних прихода и расхода омогућила да и након опорезовања, амортизације, курсних разлика и камата, нето добит РТБ-а буде 42 милиона 340 хиљада долара.
Чиста добит борску компанију извлачи из зоне српских губиташа, у којој се због историјских дугова оправдано налазила. Данас се и ти историјски дугови полако измирују и то према динамици утврђеној Унапред припремљеним планом реорганизације предузећа. Редовно се исплаћују све текуће и обавезе по кредитним аранжманима, а од усвајања УППР-а до средине фебруара РТБ је за то потрошио 180,8 милиона долара.
Пословање РТБ-а држави обезбеђује 60 милиона долара буџетских прихода годишње и од његовог континуираног рада зависи више од 20 хиљада породица у Србији.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …