Почетак Актуелно Мајданпек Рудник бакра Мајданпек бележи добар старт

Рудник бакра Мајданпек бележи добар старт

2 друго читање
0
0
1,168

 Јануарска производња бакра изнад плана

 

Производња од 1.676 тона бакра у концентрату за четвртину већа од прошлогодишње у првом месецу. – Упркос бројним тешкоћама, рад у традиционално најдужем и најтежем месецу, окончан уз премашен план на бакру у концентрату за 1,34 одсто

Рудник бакра Мајданпек бележи добар стартРБМ. – Јануарских 1.676 тона бакра у концентрату, уз пратеће количине племенитих метала, учинак је којим су запослени у Руднику бакра Мајданпек успели да остваре и за 22 тоне премаше јануарски план, али и да производњу повећају за четвртину у односу на први месец претходне 2017.године.
Наставили смо позитивне трендове у производњи последњих месеци, иако нас тешкоће нису заобилазиле. Рудник бакра Мајданпек бележи добар стартНе треба да подсећам, да је јануар традиционално најтежи и најнеповољнији месец, што због временских прилика, што празника и одсуства, али и тешкоћа које смо имали у производњи на површинском копу. Били су тешки услови за транспорт, а било је и застоја на багерима, као и у снабдевању електричном енергијом, па по том основу и „испадања“ појединих изузетно важних машина, али и читавих постројења попут Фазе 1.“– наводи Бранислав Томић, први човек РБМ-а. Он објашњава да је и поред тога испољена пуна стабилност производње на руди, а да охрабрује и чињеница да се одводњавање површинског копа „Јужни ревир“ одвија по плану: – Морам да похвалим већину запослених посебно оних који су радом на терену, у тешким условима, успели да одговоре свим тим искушењима и не дозволе да производња буде заустављена. Побринули су се да у сегментима у којима је било могуће у потпуности одговоримо планским задацима.
Рудник бакра Мајданпек бележи добар стартПодаци речито говоре да се у мајданпечком Руднику бакра и овог јануара радило доста добро. Иако нису у свим елементима остварени плански захтеви, чињеница је да јануарски учинак на раскривци за пола милиона тона повољнији него у истом месецу 2017., а да је и на руди дошло до повећања количина за неких 15 одсто. При том, треба навести да је и садржај бакра у руди са просечних 0,382 био повољнији од лањских 0.354. али и да је повољном јануарском резултату допринело и повећање искоришћења у Флотацији за 0,8 одсто у односу на остварење из првог месеца прошле године.
Са амбицијама да досегну планске захтеве и на другим позицијама, мајданпечки рудари започели су фебруарску производњу.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…