Почетак Корпоративна одговорност Serbia Zijin Copper доприноси бољем медицинском третману локалног становништва

Serbia Zijin Copper доприноси бољем медицинском третману локалног становништва

16 друго читање
0
0
355

Борској и мајданпечкој здравственој установи по амбулантно возило на дар

У настојању да подршком јавном здрављу допринесе бољем и ефикаснијем медицинском третману локалног становништва, Serbia Zijin Copper донирала је данас Служби хитне помоћи Дома здравља у Бору савремено амбулантно возило вредно шест и по милиона динара. Компанија се притом обавезала да истоветну донацију у најкраћем року обезбеди и за Дом здравља у Мајданпеку, па је на церемонији примопредаје кључева новог санитетског возила, уприличеној на платоу испред борске здравствене установе, потписано и писмо о таквим намерама.
Ово је важан дан за борски Дом здравља, јер добијамо на поклон вредно и веома потребно амбулантно возило. Поносна сам и срећна због тога, па желим да кажем велико хвала компанији Serbia Zijin Copper, која је изашла у сусрет нашим потребама и издвојила немала средства за куповину оваквог једног возила. За територију коју покрива и која је под надлежношћу Дома здравља у Бору готово је сувишно рећи од каквог је оно значаја, у смислу да се у правом тренутку дође на лице места, до сваког нашег грађанина коме здравствено стање захтева услугу хитне медицинске помоћи. Serbia Zijin Copper је овим гестом још једном показала да је високоодговорна компанија, која ослушкује потребе локалне средине на чијој територији послује и брине о јавном здрављу свих грађана, а не само њених запослених. Ово није њихова прва донација у области здравства, а надам се да неће бити ни последња“, казала је директорка борског Дома здравља, др Весна Радосављевић.
У оквиру друштвено одговорног пословања Serbia Zijin Copper је досад само за унапређење здравствене заштите на подручју Бора укупно издвојила близу 12 милиона динара, а најновија донација ће, по речима заменика генералног директора Zou Ganga, допринети бољем и ефикаснијем медицинском третману локалног становништва.
Циљ компаније је „развој рударства за добробит друштвене заједнице“, па смо веома посвећени пружању подршке развоју локалних средина где послујемо, али и промовисању запошљавања. У компанији је крајем априла било запослено више од шест хиљада људи. Од тог броја, близу 5.900 радника су држављани Србије, односно локално становништво. Њихова просечна месечна нето зарада је већа од 105 хиљада динара. Компанији услуге пружа и више од хиљаду домаћих добављача и извођача радова, па је број директно и индиректно отворених радних места око 8.000“, казао је Zou Gang.
Свечаности у борском Дому здравља присуствовали су челни људи Бора – Александар Миликић и Мајданпека – Драган Поповић, као директор мајданпечке здравствене установе „Др Верољуб Цакић“ Драган Фудуловић, који је са руководиоцем мајданпечког огранка Serbia Zijin Copper Браниславом Томићем потписао писмо о намерама да се истоветна донација обезбеди и за Дом здравља у Мајданпеку.
Пре симболичне примопредаје кључева борском Дому здравља, начелница Службе хитне помоћи др Весна Бућан Михајловић показала је новинарима опрему и уређаје у новом санитетском возилу.
Радим 33 године у здравству и могу слободно да кажем да овако опремљено возило досад није виђено у нашој служби. Оно ће сигурно допринети бржем, бољем и квалитетнијем пружању услуга свим грађанима, јер су од медицинских уређаја ту: дефибрилатор са мониторингом, ЕКГ апарат за праћење виталних функција пацијената и правовремено реаговање код наглог срчаног застоја, апарат за кисеоничну терапију, оксиметар, аспиратор, имобилизациони сет и остало. Посебно ме радује и то што је санитет опремљен „прслуком“ за саобраћајни и индустријски трауматизам“, рекла је Бућан Михајловић.
Директорки борског Дома здравља кључеве новог амбулантног возила уручио је заменик генералног директора Serbia Zijin Copper Jason Zhang, а сви гости су након тога, у друштву домаћина, разгледали Службу хитне помоћи.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Србија Зиђин Копер организовала пријем за европског шампиона у кик-боксу

Бобан Николић: Подршка компаније је подстрек за мој даљи труд и рад Двадесетшестогодишњи Б…