Почетак Актуелно Serbia Zijin Copper под слоганом „Будућност си ти!“ на Сајму запошљавања у Бору

Serbia Zijin Copper под слоганом „Будућност си ти!“ на Сајму запошљавања у Бору

16 друго читање
0
0
374

Шансу за посао у наредном периоду има 200 до 300 нових радника

Запошљавање иде у корак са развојем компаније и њеним производним плановима, који у наредном периоду налажу ангажовање 200 до 300 нових радника, каже руководилац Сектора људских ресурса у Serbia Zijin Copper. – У потрази смо за инжењерима аутоматизације, електротехнике, машинства и металургије, али су нам потребни и кандидати електро струке са IV степеном и искуством, возачи тешких камиона, машинбравари, заваривачи, машински техничари итд. Углавном, све пријаве су добродошле и биће размотрене, истиче Мирјана Попадић
SZC
. – Serbia Zijin Copper и ове године наставља добру праксу да кроз запошљавање, обуку и подршку образовању одржава дугорочне и узајамно корисне односе са локалним заједницама где послује. Став компаније и жеља да се у сарадњи са запосленима изграде ефикасан, успешан и безбедан Бор и Мајданпек на пиједестал стављају човека, јер су и за производњу, која је основ приче и пословања, најважнији запослени, њихово искуство и стручност. Због тога је под слоганом „Будућност си ти!“ Serbia Zijin Copper и овога пута учествовала на Сајму запошљавања, који је борска филијала Националне службе запошљавања организовала (12. маја) у горњој галерији спортског центра „Бобана Момчиловић Величковић“.
Запошљавање иде у корак са развојем компаније и њеним производним плановима, који у наредном периоду налажу ангажовање 200 до 300 нових радника У потрази смо за инжењерима аутоматизације, електротехнике, машинства и металургије, али су нам потребни и кандидати електро струке са IV степеном и искуством, возачи тешких камиона, машинбравари, заваривачи, машински техничари итд. Углавном, све пријаве су добродошле и биће размотрене – рекла је руководилац Сектора људских ресурса Мирјана Попадић.
Serbia Zijin Copper има одличну сарадњу са борским средњим школама и Техничким факултетом, подржава школовање младих талентованих људи, пре свега техничких струка, од којих неки у компанији обављају и стручну праксу. Многа знања и таленти младих могу да буду примењени у компанији, па је циљ да им се да шанса и да образовани и стручни људи остану у Србији и ту граде своју будућност.
-Сви кандидати који поднесу пријаву за посао могу да очекују транспарентан и фер процес селекције, а потом и посао у динамичном радном окружењу, конкурентну зараду, могућност даљег напредовања и остварења бонуса, организован превоз до радног места и остало. Циљ компаније је „развој рударства за добробит друштвене заједнице“, па се у складу с тим надамо да ћемо развојем рударства моћи да створимо веће могућности за запошљавање како би што више људи остварило своје снове – истакла је Попадићева.
На овогодишњем Сајму запошљавања учествовало је 25 послодаваца, углавном из Бора, који су понудили преко 450 слободних радних места. Највећа гужва је, очекивано, била на штандовима кинеских компанија Serbia Zijin Copperр и Serbia Zijin Mining, али и њихових подизвођачких фирми.
У Serbia Zijin Copper је за три и по године посао добило више од 2.100 нових, углавном младих радника, па је старосна структура запослених са 45 и по снижена на 39 и по година. У компанији данас ради преко 6.000 радника који у просеку месечно зарађују више од 100.000 динара. Нето просечна плата већа је од републичког просека око 54 одсто.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…