Почетак Синдикална страна Синдикат рудара Србије обновио некадашњу добру праксу

Синдикат рудара Србије обновио некадашњу добру праксу

0 друго читање
0
0
618

На бесплатну рехабилитацију 40 запослених

 

Од првог јуна лечиће се радници у Нишкој, а од шестог и у Соко Бањи. – Чланови њихових породица моћи ће да плаћају боравак у овим лечилиштима у више месечних рата. – Љ. Миљковић: Покушаћемо да нађемо средства и могућности да РТБ и његова зависна предузећа „испрате“ ову акцију до краја године

Синдикат рудара Србије обновио некадашњу добру праксуРТБ. – Синдикат рудара Србије са седиштем у Бору почетком јуна послаће 40 својих чланова на бесплатну рехабилитацију – лечење у Нишку (Институт за рехабилитацију „Нишка Бања“) и Соко Бању (Специјалистички институт за лечење плућних болести „Бањица“). Ова погодност важи и за чланове њихових породица који ће боравак у овим лечилиштима плаћати преко платног списка у више месечних рата (12 петнаестодневних за Нишку и 16 за Соко Бању). Љубиша Миљковић, председник Синдиката рудара Србије, најпре је казао да је ова интересна организација радника још приликом регистрације у програму понудила и лечење својих чланова.
Синдикат рудара Србије обновио некадашњу добру праксуТражили смо од пословодства да свако у свом предузећу потпише анекс већ потписаних колективних уговора којим ће се тачно дефинисати чија је то обавеза, ко сноси све трошкове лечења и које комисије ће одређивати раднике који ће ићи на рехабилитацију. То је изазвало велико задовољство наших чланова. Трошкове сносе зависна предузећа у којима су радници запослени, а у сваком од њих постоје и комисије. Стога почињемо потписивање анекса КУ, односно реализацију ове акције. Први радници отићиће у Нишку првог, а у Соко Бању шестог јуна – истакао је Миљковић.
Наш саговорник је додао да рударски синдикат, који већ окупља близу 3.000 чланова, има термине и могућности плаћања до првог септембра. – Покушаћемо да нађемо средства и могућности да РТБ и његова зависна предузећа „испрате“ ову акцију до краја године. Ово тим пре што ћемо настојати да, осим Нишке и Соко, у нашу понуду уврстимо и Врњачку, Пролом и Гамзиградску Бању, јер су здравствене потребе запослених у комбинату бакра различите.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…