Почетак Актуелно Сметови на путевима изазвали колапс у борској општини, у рудницима тешко

Сметови на путевима изазвали колапс у борској општини, у рудницима тешко

4 друго читање
0
0
1,004
Сметови на путевима изазвали колапс у борској општини, у рудницима тешко

Механизација РТБ-а крчи рудничке, али и сеоске путеве

 

Рударско-топионичарски басен Бор, са два утоваривача, помаже екипи локалних путара и радницима ЈКП „3. октобар“ да пробију пут ка селу Бучје, где је у смету остао завејан аутобус „Бортравела“ који је повезао другу смену басенских радника на посао. – Јак ветар ствара снежне наносе у целој општини, па су путеви слабо проходни и ка Луки, Оштрељу, Горњану и Метовници. – Механизација РТБ-а даноноћно ће бити на располагању локалним путарима да што пре рашчисте путеве ка овим селима борске општине
РТБ
. – Снежна мећава праћена јаким ветром, која је 26. фебруара оковала Бор, за мање од пола дана готово је паралисала саобраћај у општини, а рад на површинском копу „Велики Кивељ“ учинила изузетно тешким.
Имамо проблема са струјом јер нам је комплетна електромрежа под снегом. Дешавају се „искакања“, машине нам на кратко остају без струје, али радници су нон-стоп на терену и труде се да застоји не трају дуго – каже управник кривељског копа Милан Делић.
Управник додаје да због веома ниске температуре, која је у једном делу дана достизала и минус 14 степени, ни со којом се посипају руднички путеви није била ефикасно решење јер је долазило до проклизавања, а тешки камиони – дампери су шлајфовали.
И у руднику је к’о на Честобродици. Овде је саобраћај у малом, па смо и ми веома опрезни. Ради се отежано и успорено – каже Делић.

Ситуација није ништа боља ни у граду, па је механизација РТБ-а поподне прискочила у помоћ локалним путарима и радницима ЈКП „3. октобар“ да пробију пут ка селу Бучје, где је у смету остао завејан аутобус „Бортравела“ који је повезао другу смену басенских радника на посао. Јак ветар ствара снежне наносе у целој општини, па су путеви слабо проходни и ка Луки, Оштрељу, Горњану и Метовници. Механизација РТБ-а даноноћно ће бити на располагању локалним путарима да што пре рашчисте путеве ка овим селима борске општине.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …