Почетак Актуелно Србија Зиђин Копер обезбедила заштитну опрему злотским ватрогасцима-добровољцима

Србија Зиђин Копер обезбедила заштитну опрему злотским ватрогасцима-добровољцима

0 друго читање
0
0
281

Драгоцени уређаји за реаговање у најтежим ситуацијама

Специјална заштитна униформа је обезбеђена за 20 оперативаца, а три респираторна апарата омогућиће нам да из пожара спасемо људе, а не угрозимо лично здравље и живот, рекао је Саша Барбуловић. – Шеф Кабинета генералног директора СЗК Вен Хонгзи истакао да су ватрогасци–добровољци одабрали частан позив и да су на располагању свим грађанима, па да је зато важно да током интервенција буду добро заштићени. – Импресиониран сам гестом компаније и тиме што је препознала значај овог друштва, па желим да се захвалим за подршку и обезбеђивање средстава за ову скупу опрему, казао председник Ватрогасног савеза Србије.


ЗЛОТ. – Добровољно ватрогасно друштво „Злот“ из Злота постоји од прошле године и броји више од 50 добровољаца. Досад су у бројним ванредним ситуацијама доказали храброст и обученост, а значај постојања овог друштва препознала је и Србија Зиђин Копер. У просторијама Дома културе у Злоту организована је (19. јула) свечана примопредаја заштитне респираторне опреме и радних униформи, за које је компанија издвојила 1,6 милиона динара. Уручењу донације и разгледању нових просторија датих на коришћење злотским ватрогасцима-добровољцима присуствовали су челници Ватрогасног савеза Србије, Градске управе, као и менаџмент Србија Зиђин Копер.


Командир Добровољног ватрогасног друштва „Злот“ Саша Барбуловић захвалио се за вредну донацију и нагласио да ће заштитна опрема допринети квалитетнијем раду друштва.


ДВД „Злот“ основано је 2022. године и од тада смо имали неколико интервенција. Напоменуо бих да смо били ангажовани у спасавању људи и имовине у јунским поплавама које су погодиле Бор и околину. Такође, учествовали смо и у санирању последица временских непогода. У току ванредне ситуације било је и захтевнијих интервенција, али су чланови нашег друштва доказали да су способни да одговоре и на најтеже задатке. Захваљујући донацији компаније Србија Зиђин Копер сада смо још спремнији, нарочито за гашење шумских пожара. Специјална заштитна униформа је обезбеђена за 20 оперативаца, а три респираторна апарата омогућиће нам да из пожара спасемо људе, а не угрозимо лично здравље и живот. На располагању смо нашим суграђанима, али ћемо помоћи и на територији читаве Србије – рекао је он.


Ватрогасни савез Србије окупља преко 3.000 ватрогасаца добровољаца и њихов број се стално увећава, док је новоформирано злотско друштво позитиван пример и за друга места у Србији.


Импресиониран сам гестом компаније и тиме што је препознала значај Добровољног ватрогасног друштва „Злот“. Желим да се захвалим на подршци и обезбеђивању средстава за ову скупу опрему. Надам се да ово није једина акција и помоћ друштвима на територији града Бора. На овај начин показали су одговорност према заједници. Мање јединице значајне су Сектору за ванредне ситуације, јер се у сваком тренутку може рачунати на добро обучене добровољце. Њихова помоћ на терену подразумева брже реаговање и сталну доступност у срединама у којима живе – казао је председник Ватрогасног савеза Србије Драган Ћапин.


Компанији су овом приликом уручене захвалнице као подсећање да су допринели квалитенијем раду ДВД „Злот“.


Ови млади људи су одабрали веома частан позив и штитиће све грађане Бора. Задовољство нам је што помогли њихов пожртвовани рад. Важно је да током интервенција буду добро заштићени. То је наша заједничка одговорност, да бринемо једни о другима – рекао је шеф Кабинета генералног директора СЗК Вен Хонгзи.


Приликом разгледања недавно реновираних просторија за потребе ДВД заменик градоначелника Бора Миливоје Јаношевић захвалио се Србија ЗИђин Копер за подршку у стварању безбедног окружења свих мештана Бора и околине. Он је најавио да ће у наредном периоду бити обезбеђено и адекватно ватрогасно возило за злотске добровољце.

Још повезаних текстова
В Д.Лилић Петровић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Између два рударска празника у пензију отишло 195 радника Србија Зиђин Копер

Нема више тензија, стигла им је пензија На традиционалној свечаности у клубу „Zijin“ у Бре…