Почетак Актуелно Тешка несрећа у Руднику бакра Мајданпек

Тешка несрећа у Руднику бакра Мајданпек

1 друго читање
0
0
1,135

Радницу прегазио дампер 

Под још увек неразјашњеним околностима, радницу мајданпечког Рудника бакра Славују Станић (53), синоћ је је прегазио тешки камион-дампер носивости 150 тона!
РБМ. – На површинском копу Рудника бакра Мајданпек, у ноћи између среде и четвртка, догодила се тешка несрећа у којој је трагично настрадала Славуја Станић (53), руковалац пумпне станице са дугогодишњим искуством. Тешка несрећа у Руднику бакра МајданпекНесрећна жена радила је у другој смени на одводњавању рудника, а њен нестанак приметиле су колеге које су на посао дошле сат времена пре поноћи. Пошто је нису затекли на радном месту, а није било ни њеног извештаја о раду у претходној смени, случај је пријављен надлежнима у Руднику. У исто време, на рударском путу између пумпне станице и „оперативе“, на траси којом тешки камиони превозе руду до дробљења, један од возача дампера приметио је „необичну гомилу блата“ на путу и једну чизму. Претпоставља се да су преко тела несрећне жене камиони прешли – неколико пута!
О тешкој трагедији одмах су обавештени тужилаштво, полиција и рударска инспекција, а околности ове несреће треба да разјасни истрага. Увиђај је у току.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …