Почетак Безбедност и заштита У новој фабрици сумпорне киселине запалио се део цеви од фибергласа

У новој фабрици сумпорне киселине запалио се део цеви од фибергласа

2 друго читање
0
0
1,220

Штета незнатна, узрок се испитује 

 

РТБ. – Јутрос око седам и петнаест у новој фабрици сумпорне киселине у Бору запалио се део цеви од фибергласа, која повезује електростатички филтер са сушним торњем – опрема канадске компаније „СНЦ Лавалин“. Према речима Адела Шедиака, сајт-менаџера канадске фирме која је и градила нову фабрику, а и била носилац целог пројекта нове топионице у Бору, реч је о незнатној штети чији се узрок још увек испитује.
У новој фабрици сумпорне киселине запалио се део цеви од фибергласаТачно је да је дошло до мањег инцидента, запалио се део цеви од фибергласа и сва је срећа што је борска ватрогасна служба реаговала брзо и на тај начин спречила евентуалну већу штету. Још увек не знамо зашто се то десило, истражићемо узроке и пронаћи извор проблема у току дана. Оно што за сада могу да кажем јесте да у овом тренутку ниједан фактор не указује на то да је узрок био неки „небезбедан услов“ – изјавио је Шедиак.
Надлежни у СНЦ Лавалину, како истиче Шедиак, процењују штету и раде калкулацију материјала који ће бити потребан да се штета санира у кратком року, а о свим комерцијалним аспектима ће, у складу са уговорним обавезама, разговарати са инвеститором.

Минулог викенда у новој топионици почело је шаржирање флеш-пећи, односно увођење концентрата. Међутим, нежељена појава фабрици сумпорне киселине, ма колико да је мала, одложиће почетак ливења бакра, а ново пирометалуршко постројење одржаваће се у топлом стању док се не реши проблем у фабрици сумпорне киселине.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Безбедност и заштита

Оставите одговор

Погледајте и

У “Новом Церову” обустављена производња због блокаде пута који води ка руднику

Све машине стоје, већина радника биће упућена на годишњи одмор Блокада пута коју спроводи …