Почетак Актуелно У Пекингу потписан уговор о стратешком партнерству за РТБ Бор

У Пекингу потписан уговор о стратешком партнерству за РТБ Бор

2 друго читање
1
0
713
У Пекингу потписан уговор о стратешком партнерству за РТБ Бор

Уговор вредан 1,46 милијарди долара потписао Антић
У Пекингу је данас, 17. септембра, у присуству председника Србије Александра Вучића, потписан уговор о стратешком партнерству Владе Србије и РТБ-а Бор са кинеском компанијом „Зијин“. Уговор је у име српске стране потписао министар рударства и енергетике у Влади Србије Александар Антић.
Данас је велики и важан дан за грађане Србије. Пет великих уговора само потписали у Кини. Уговор о преузимању РТБ-а Бор, инвестиција од 1,46 милијарди долара. Толико ће доћи у Бор у наредних шест година. Не морам да причам колико ће то променити исток земље, допринети расту и РТБ-а, и тог дела Србије, и наше целокупне економије. После четири неуспела покушаја приватизације, успели смо да нађемо партнера који ће стратешки са владом развијати тај, за нас, веома важан рудник и предузеће – изјавио је министар финансија Синиша Мали.
Министар финансија додао је да је потписан и уговор са компанијом „Шандонг Линглонг“ о инвестицијама од скоро милијарду долара у изградњу фабрике гума у Зрењанину, као и уговор са компанијом „Хуавеи“ о набавци опреме, радова и услуга у оквиру пројекта видео-надзора у саобраћају.
То су огромни уговори и резултат су вишегодишњег рада. Имали смо срећу да пронађемо партнера за Смедерево, сада и за РТБ Бор, плус нове инвестиције у Зрењанин – рекао је Мали.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Један коментар

  1. Dragan

    18. септембра 2018. у 05:43

    Srećno! . . Nadajmo se boljim danima za ceo borski basen, pogotovo ako kinezi postanu većinski vlasnici i bogatog nalazišta Čukaru Peki, jer će im za povećanu proizvodnju trebati još radnika.

    Одговор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Погледајте и

Сектор за заштиту од пожара организовао за раднике ТИР-а јавну показну вежбу

Теоријска и практична знања о противпожарној заштити TIR组织员工开展消防演练 丰富消防知识 提升消防技能 Борски ва…