Почетак Актуелно Мајданпек У РБМ-у не заборављају пожртвованост и храброст

У РБМ-у не заборављају пожртвованост и храброст

3 друго читање
0
0
634

Адаму  сат на дар

Самостални синдикат РБМ-а се побринуо, а Бранислав Томић, директор РБМ-а, уручио ручни сат Адаму Милановићу, багеристи који је прошле године први започео гашење пожара на “белазу 4”. – Милановић је први улетео у дим и ватру гасећи пожар на возилу које и сада ради
У РБМ-у не заборављају пожртвованост и храброст РБМ. – Минули Дан рудара Србије, 6. август, био је повод да Бранислав Томић, директор Рудника бакра Мајданпек, уручи ручни сат Адаму Милановићу, багеристи на површинском копу, као  симболичну награду за реаговање и пожртвованост, одговорност и храброст испољену 9. августа прошле године, у гашењу пожара који је избио на “белазу 4” у раду. Тада су само велика присебност и одговорност свих радника, као и исправност апарата за гашење, помогли да се сачува, па и данас ради, то вредно тешко возило. Да се сам гест и храбар чин не заборави, побринули су се у Самосталном синдикату мајданпечког Рудника бакра.
У РБМ-у не заборављају пожртвованост и храброст -Ручни сат је само симболична награда. Ми смо желели да покажемо да овакви, смели потези радника за спасавање и чување имовине предузећа, захваљујући којој сви можемо да радимо, зарађујемо и живимо, не пролазе незапажено – рекао нам је Горан Антић, председник Самосталног синдиката РБМ-а,  у којем су се побринули да се актер тог чина награди не заборави.
У РБМ-у не заборављају пожртвованост и храброст Адам Милановић је још једном поновио како је са својим колегама из смене “Б” успео да из ватре “отме” “белаз 4”. Сви су реаговали муњевито, зналачки спретно и промишљено, и – сви као један: – Можда је за неколико млађих колега то била и стресна ситуација, али сам са искуством из неких сличних на холпаку, реаговао, како се показало, на прави начин. Одмах смо кренули на мотор и гуме знајући да ће то бити најтеже и да морамо да учинимо све и сачувамо возило од којег зависимо. То је наш хлеб, наша будућност – каже Милановић и додаје: – И сада када се због утовара багеру приближи “белаз 4”, обавезно изговорим: “мој камион стиже, ради!”.
У РБМ-у не заборављају пожртвованост и храброст Милановић млађим колегама преноси да је за сличне ситуације најважније да реагују без панике и страха, већ промишљено, бринући о имовини, али и сопственој безбедности.
Адам и његове колеге спречили су вишемилионску штету. Реаговали су савесно, одговорно и показали пословичну рударску пожртвованост и храброст, на којима им честитамо – истакао је Бранислав Томић, директор РБМ-а, наводећи да је возило на тај начин сачувано за велике производне задатке који су пред  мајданпечким рударима.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…