Почетак Корпоративна одговорност Туризам У сусрет Међународном хуманитарном ватерполо турниру „Бор 2016“

У сусрет Међународном хуманитарном ватерполо турниру „Бор 2016“

4 друго читање
0
0
1,083

Симболична веза ватерпола и Бора

 

Од 14. до 17. јула на базену Спортског центра „Бор“ одржаће се ватерполо турнир на коме ће снаге одмерити осам репрезентација: Бразил, Јапан, Француска, Шпанија, Италија, Црна Гора, Грчка и Србија. – Карте у продаји од 7. јула у Туристичкој агенцији „Астер“ у Бору. – Цена улазнице 300 динара (трибине) и 500 динара (ВИП трибина) у регуларне дане, а за финалне утакмице 400, односно 600 динара

У сусрет Међународном хуманитарном ватерполо турниру "Бор 2016"БОРСКО ЈЕЗЕРО. – Од 14. до 17. јула на базену Спортског центра „Бор“ одржаће се Међународни хуманитарни ватерполо турнир „Бор 2016.“ на коме ће снаге одмерити осам репрезентација (Бразил, Јапан, Француска, Шпанија, Италија, Црна Гора, Грчка и Србија) – учеснице 31. Олимпијских игара у Рио де Жанеиру. Карте се могу купити од 7. јула у Туристичкој агенцији „Астер“ (Моше Пијаде 58) у Бору. У регуларне дане улазница ће коштати 300 динара (трибине) и 500 динара (ВИП трибина), а за финалне утакмице 400 динара (трибине) и 600 динара (ВИП трибина). С обзиром на то да је турнир хуманитарног карактера, сав приход од продаје карата намењен је куповини апарата за Дечију универзитетску клинику у Тиршовој у Београду.
У сусрет Међународном хуманитарном ватерполо турниру "Бор 2016"Ово је речено на данашњој конференцији за медије уприличеној у хотелу „Језеро“ на Борском језеру који ће, иначе, угостити осам светских ватерполо репрезентација. Благоје Спасковски, председник Организационог одбора турнира, најпре је изразио задовољство што су борска општина, УСЦ „Бор“, хотел „Језеро“ и Клуб РТБ-а у Брестовачкој Бањи домаћини овако велике спортске манифестације и захвалио се комплетном руководству Ватерполо савеза Србије, посебно директору Дарку Удовичићу који је, заједно са екипом, уложио себе да све буде организовано на врхунском нивоу.
Пре десетак година многи у Србији нису знали где је Бор, а данас осам најјачих ватерполо репрезентација света учествује на овом турниру. Жеља свих нас је да се чује за Бор, да се афирмише и на овај начин. Прелеп Спортски центар, прелепо Борско језеро, прелеп хотел који нуди све садржаје, више него што ове четири звездице обећавају, и којим се морамо поносити. Интересовање за турнир је огромно – зову људи из Мајданпека, Зајечара, Бољевца, Београда, гости из Бугарске. Надам се да ће грађани Бора, околине, Тимочког региона, нарочито деца која ће се после турнира масовније окренути ватерполу, памтити овај велики догађај. Већ сада се процењује да ће скоро сва седишта бити попуњена, јер је ватерполо репрезентација Србије учинила максимум да се афирмише. Многи у свету за Србију знају управо захваљујући ватерполистима чија снага није у мишићима, висини или тежини него у резултатима – нагласио је Спасковски.

Покажимо величину срца
Цене улазница су скромне с обзиром на „тежину“ и значај догађаја. Продаваће се крајње организовано и пред камерама – нема поклона и бесплатних карата. Нико неће моћи да купи неограничен број, јер смо желели да спречимо препродају. Иначе, највећи спонзори турнира су банке (Поштанска штедионица) и велика привредна предузећа. Мада не финансијски, велики допринос радом дала су и басенска предузећа (РББ, ТИР, РБМ). Предност у рекламирању имају донатори и спонзори, а потом и остале фирме које ће добити простор у складу са средствима која су уложили. У обзир долазе и приватне донације, јер ово је прилика да покажемо величину срца – истакао је Спасковски.
Дарко Удовичић је, у лично и име ВСС-а, исказао велико задовољство што ће ватерполо репрезентација Србије, која је последњих година са свих великих такмичења доносила златне медаље, коначно гостовати у Бору и приказати се у најбољем светлу. – Разговарали смо са играчима и селектором Савићем пре неколико дана – одушевљени су свиме што Бор и ви нудите и свиме што се за њих ради да се такмичење спроведе на највишем светском нивоу. Скоро нисам видео лепши хотел на лепшем месту и свака част за све што хотел пружа. Сигуран сам да ће се сви наши, а и репрезентативци осталих земаља учесница овде угодно осећати. Захвалност дугујемо и Спортском центру, РББ-у, председнику Општине и граду, посебно Благоју Спасковском, на труду који су уложили препознајући нашу велику жељу да коначно у овом делу Србије на најбољи могући начин презентујемо ватерполо и доведемо нашу репрезентацију. Сигуран сам да ћемо следеће недеље, по лепом времену, уживати у великим ватерполо представама. Ватерполиста-рудар на улазницама симболично везује ватерполо и Бор. Ово је први корак у покушају да направимо клуб и да за десетак година млади ватерполисти и чланови наше репрезентације буду из Бора.
У сусрет Међународном хуманитарном ватерполо турниру "Бор 2016"И Живорад Петровић, председник Општине Бор, захвалио се ВСС-у што је омогућио да се овако грандиозни турнир одржи у граду бакра. – То није само спортска манифестација, већ и велика промоција туристичких потенцијала Бора, општине и региона. Позивам све житеље Бора да дођу и прате турнир, јер нам се пружила јединствена прилика да видимо најбоље светске екипе које смо досад могли да гледамо само на малим екранима. А, утисак није исти као када се прати уживо.
Како се чуло овом приликом, у току су завршне припреме у Спортском центру „Бор“ – капацитет базена биће повећан на 2.500 места (монтажне трибине стижу два дана пре почетка турнира), расвета ће бити завршена врло брзо, а стиже и семафор. Удовичић је најавио да ће РТС највероватније преносити утакмице репрезентације Србије, потврда се очекује до краја недеље. Мирослав Радуловић, публициста и књижевник из Бора је изнео и податак, који није познат већини Борана, да Ватерполо клуб Бор ове године године обележава јубилеј – 55 година од оснивања и подсетио да је 6. и 7. јула 1969. на олимпијским базенима у Бору одржан пријатељски ватерполо меч репрезентација Београда и Москве.

Распоред утакмица можете преузети овде

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Туризам

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…