Почетак Актуелно УППР решава и проблем инвалида рада РТБ-а Бор

УППР решава и проблем инвалида рада РТБ-а Бор

4 друго читање
0
0
752

Привремена решења постају коначна 

РТБ. – Захтеви бивших и садашњих радника, инвалида рада друге и треће категорије Рударско-топионичарског басена Бор, који имају привремена решења за пензију – ускоро ће бити решени мерама садржаним у УППР-у (Унапред припремљени план реорганизације) за сва предузећа у саставу РТБ Бор Групе.
УППР решава и проблем инвалида рада РТБ-а БорПо основу права из пензијско-инвалидског осигурања РТБ Бор не дугује својим радницима, а инвалидима рада друге и треће категорије у потпуности је регулисао и све пореске и друге обавезе по основу накнаде зараде коју Републички фонд пензијско-инвалидског осигурања (ПИО) не признаје као њихову основицу за пуну и коначну пензију. Због тога пензионери који су отишли у пензију као инвалиди рада друге и треће категорије још увек имају привремена решења и умањене пензије – каже Мирјана Антић, заменик генералног директора РТБ-а за економска питања. Она напомиње да ће такво стање бити исправљено спровођењем мера УППР-а:
УППР решава и проблем инвалида рада РТБ-а БорОвај проблем ће коначно бити решен кроз мере предвиђене за регулисање укупних обавеза садржаних у Унапред припремљеном плану реорганизације (УППР) за предузећа у саставу РТБ Бор Групе. УППР је сачињен са пресечним датумом 31. децембар 2014. године и у законском року (31. март 2015.) достављен Привредном суду у Зајечару, надлежним републичким комисијама и Агенцији за приватизацију на даље поступање – објашњава Мирјана Антић.
Овај проблем до сада није могао да буде решен, и поред укључивања централе ПИО и Министарства за рад, запошљавање и социјалну политику, јер нема законских могућности за то осим регулисања свих пореских обавеза из протеклог периода и то за све запослене у Басену.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…