Почетак Актуелно Вршилац дужности директора Агенције за приватизацију ексклузивно за „Колектив“:

Вршилац дужности директора Агенције за приватизацију ексклузивно за „Колектив“:

4 друго читање
0
0
736

 РТБ доминантан у портфолију Агенције

 

Маријана Радовановић сматра да је дошао прави тренутак за решавање правног статуса компаније и њених обавеза из прошлости пошто РТБ, како каже, има „супстанцу“ јер бележи добре пословне резултате. Поред тога, решавање статуса РТБ-а Бор је део наших међународних обавеза и много је боље обавити то у тренутку када компанија прави приход, него када је у лошој ситуацији, каже в.д. директорка
РТБ
. – Директорка Агенције за приватизацију Маријана Радовановић изјавила је да је Рударско-топионичарски басен Бор највеће и најзначајније предузеће у целом портфолију Агенције.
Вршилац дужности директора Агенције за приватизацију ексклузивно за „Колектив“:РТБ у протеклом периоду бележи добре пословне резултате, ту се ради и гради, има инвестиција, па у том смислу постоји и перспектива. Када погледамо цео портфолио Агенције за приватизацију, „Бор“ је увек доминантан – каже в.д. директорка Агенције за приватизацију.
Она додаје да, иако Агенција минулих година није била директно укључена у решавање правног статуса компаније и њених обавеза из прошлости, сада треба коначно разрешити та питања јер је, како каже, дошао прави тренутак за то. – С једне стране, решавање статуса РТБ-а Бор је део наших међународних обавеза, а с друге сматрам да је ово стварно добар моменат за то јер компанија има „супстанцу“. Знате, много је боље решавати статус предузећа у тренутку када оно прави приход, него када је у лошој ситуацији.
Маријана Радовановић истиче и да је Агенција за приватизацију још пре неколико година видела УППР (унапред припремљени план реорганизације предузећа по Закону о стечају) као решење за статус РТБ-а али да, вероватно због комплексности саме компаније, досад никако нису могли да се припреме и усагласе сви елементи за тај документ који, између осталог, треба да садржи свежу процену вредности компаније, сагласност поверилаца и усаглашене све обавезе.
„Бор“ ће бити предложен за стратешко партнерство, али смо свесни да ћемо, ако се изгласа УППР који припремате, морати поново да размотримо облик приватизације јер ће се тим документом променити структура капитала – рекла је в.д. директорка Агенције за приватизацију.
РТБ Бор је у реструктурирању десет година, од 2004., а по новом закону, из тог процеса мораће да изађе најкасније до краја маја наредне године. Консултантска кућа коју је РТБ ангажовао за израду УППР-а (који треба да буде претходница успешном изласку из реструктурирања) ужурбано ради на припреми тог документа.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

Јавности представљени најзначајнији еколошки пројекти у Бору и Мајданпеку Иако је посао у …